search
De ontvangst van de oorlogsserie 'Masters of the Air' blijkt ijzersterk
Series / Nieuws

De ontvangst van de oorlogsserie 'Masters of the Air' blijkt ijzersterk

Sinds afgelopen vrijdag zet Apple TV+ iedere week een nieuwe aflevering van Masters of the Air online.

Na maanden van wachten werd gisteren de oorlogsserie Masters of the Air afgetrapt door Apple TV+. De "opvolger" van Band of Brothers en The Pacific mag terugkijken op een prima debuut, aangezien de ontvangst erg sterk is.

Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de serie van producenten Steven Spielberg en Tom Hank op een prima 81 procent na 52 recensies en de Audience Score is met 92 procent zelfs een stuk hoger.

Reacties


Masters of the Air is volgens Anita Singh van Daily Telegraph een dikke aanrader: "Als bewijs van heldendom is Masters of the Air eersteklas." Ze wordt grotendeels bijgestaan door Nick Howells van London Evening Standard.

"Afgezien van de kleine minpunten is dit nog steeds een zeer kijkbaar eerbetoon aan een groep vliegeniers die, elke keer dat ze in een vliegtuig stapten, wisten dat ze met één voet in het graf stonden. Alle lof voor hen," aldus de recensent van London Evening Standard.

Drie sterren


SerieTotaal-recensent Dirk Sung van Aalsburg vond de oorlogsserie, te zien op Apple TV+, er net iets te gelikt uitzien, gaf drie sterren en concludeerde: "De verhaallijnen zijn voorspelbaar en het haar zit iets te goed, maar Masters of the Air biedt genoeg intense luchtgevechten en bombardeerruns om de dappere huiskamerpiloot in je wakker te maken."



Op de IMDb staat Masters of the Air vooralsnog op een uitstekende 8,6. Dit is al wel wat lager dan Band of Brothers (9,4) uit 2001, maar wel een tiende meer dan The Pacific (8,3) uit 2010.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de eerste aflevering van 'Masters of the Air' al gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen