search
Deze thriller uit 2023 is een dikke aanrader, maar je bent 'm waarschijnlijk al vergeten: 'Hijack'
Series / Specials

Deze thriller uit 2023 is een dikke aanrader, maar je bent 'm waarschijnlijk al vergeten: 'Hijack'

De bekende Britse acteur Idris Elba speelde in Hijack van Apple TV+, een serie die meer aandacht had mogen krijgen.

Mogelijk komt het doordat de serie achter de betaalmuur van Apple TV+ zit. Niet de streamingdienst met de meeste abonnees. De zevendelige miniserie Hijack uit 2023 met vooral Idris Elba is er echter eentje om te zien. Veel aandacht kreeg de thriller niet.

De zevendelige miniserie debuteerde in juni en werd in augustus afgerond. Naast Idris Elba zijn er ook rollen voor onder andere Neil Maskell, Eve Myles, Christine Adams en Max Beesley.

Vliegtuigkaping


Elba speelt in Hijack de rol van Sam Nelson. Hij is een getalenteerde zakenonderhandelaar en moet zijn skills inzetten om een vreedzaam einde te maken aan de kaping van het vliegtuig waar hij zelf in zit. Hij vliegt van Dubai naar Londen, een zeven uur durende vlucht.

De zeven afleveringen werden geregisseerd door Jim Field Smith en Mo Ali en Elba was zelf een van de uitvoerend producenten. De serie staat op het moment van schrijven op een prima 88 procent op de Tomatometer, met een 6,9 als gemiddelde beoordeling.

"Ongepolijst"


Arjan Welles, recensent van SerieTotaal, zag Hijack ook en kwam tot drie sterren: "Zeker onderhoudend, maar je intelligentie wordt regelmatig op de proef gesteld. De serie is lomp en ongepolijst, ontbeert een echt spitsvondig plot en zit bovendien vol met onvolkomenheden en onwaarschijnlijkheden."



De zeven seizoenen van Hijack kijk je op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen