search
'Friends'-ster Matt LeBlanc verruïneerde de scifi-serie 'Lost in Space' met een enkele film
Series / Specials

'Friends'-ster Matt LeBlanc verruïneerde de scifi-serie 'Lost in Space' met een enkele film

In 2018 maakte Netflix het weer goed met zijn Lost in Space-serie.

Misschien ken je de titel Lost in Space vooral van de Netflix-serie die verscheen van 2018 tot en met 2021. Deze was echter gebaseerd op de tv-serie Lost in Space die van 1965 tot en met 1968 verscheen.

Tussendoor was er nog een Lost in Space. Dit was de grote bioscoopfilm uit 1998 van regisseur Stephen Hopkins (Predator 2, Blown Away) die de franchise bijna daadwerkelijk compleet verloren maakte.

Matt LeBlanc


De film volgt een vergelijkbaar recept. De familie Robinson is op weg naar de nieuwe planeet die de mensheid van een verwoeste aarde moet redden. Ze zijn een van de eersten die zich op de planeet gaan vestigen. Ze belanden echter op een andere planeet, wat tot heel wat avonturen leidt.

Friends-acteur Matt LeBlanc is uiteraard niet verantwoordelijk voor de bedenkelijke scifi-film, maar hij had wel een grote rol. En hij was niet de enige. Ook William Hurt, Gary Oldman, Heather Graham, Mimi Rogers en Jared Harris zijn te zien in de film.

Teleurstelling


Met een budget van $80 miljoen haalde de film zo'n $136,2 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De ontvangst was misschien nog wel teleurstellender met slechts 27 procent op de Tomatometer en een 5,2 op de IMDb.



De critics consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Lost in Space is onhandig geregisseerd en mist vooral de campy charme van de tv-serie en doet zijn titel helaas eer aan."

Liever de Netflix-serie


Mocht het verhaal je wel aanspreken, dan kun je dus beter de serie Lost in Space van Netflix gaan kijken. Daarin zie je rollen van Toby Stephens, Molly Parker, Maxwell Jenkins, Taylor Russell en Mina Sundwall.



De Netflix-serie staat op 84 procent op de Tomatometer en een 7,3 op de IMDb. De serie werd in 2021 afgerond met het derde seizoen, dus het is een complete - niet gecancelde - serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen