search
De meeslepende sciencefictionserie 'Bodies' van Netflix ben je mogelijk al vergeten, maar is en blijft een dikke aanrader
Series / Specials

De meeslepende sciencefictionserie 'Bodies' van Netflix ben je mogelijk al vergeten, maar is en blijft een dikke aanrader

De serie ging op 19 oktober 2023 in première op Netflix en stond wekenlang in de top 10.

Vier verschillende tijdlijnen, vier verschillende rechercheurs en vier keer moord in Whitechapel. Is het dezelfde moord of toch steeds een andere? Er zijn veel te veel vragen en onduidelijkheden maar het is voor Netflix voldoende er een bingewaardige sciencefiction van te maken: Bodies.

Een graphic novel van DC Vertigo uit 2015, geschreven door Spi Spencer, is de basis voor deze meeslepende serie. De illustraties zijn door Dean Ormston, Tula Lotay, Meghan Hetrick en Phil Winslade gemaakt.

Top 10


De serie ging op 19 oktober 2023 in première op Netflix en stond wekenlang in de top 10. Bodies is geschreven en gemaakt voor Netflix door Paul Tomalin.

Het verhaal begint met de verschijning van een lijk in Longharvest Lane in Londen. Deze gebeurtenis vindt plaats op dezelfde locatie in vier verschillende jaren - 1890, 1941, 2023 en 2053 - en leidt tot vier verschillende onderzoeken.

Tijdsperioden


Vier verschillende rechercheurs proberen de moord in hun eigen tijdsperioden op te lossen. De toegewijde politieagent Alfred Hillinghead (Kyle Soller) uit de jaren 1890, de onstuimige avonturier Karl Whiteman (Jacob Fortune Loyd) uit de jaren 40, de stoere vrouwelijke detective uit de jaren 2020 Sergeant Shahara Hasan (Amaka Okafor) en Iris Maplewood (Shira Haas).De verschillende tijdlijnen geven ook een klein inkijkje in het sociaal-maatschappelijk leven van toen. Het homofobe leven in 1890, WOII in 1941, de onbekende gebeurtenissen in 2023 en het schrikbeeld van een autocratie in 2053. Het jaar 2023 speelt wel een cruciale factor in hoe de wereld er uitgaat zien.

Longharvest Lane


Mocht je de plek Longharvest Lane willen zoeken in Londen, dan kan ik je vertellen dat die niet bestaat. De scènes in Longharvest Lane en omgeving zijn opgenomen in Sheffield en scènes met Whitechapel zijn geschoten in Hull en Bradford. Het grootste deel van de serie is dus niet in Whitechapel of Londen opgenomen. Het werd gefilmd in en rond Yorkshire.Bodies bestaat uit acht afleveringen en voorlopig wordt er geen tweede seizoen verwacht. Mocht je deze spannende sciencefictionthriller nog willen bingen dan kan dat nog op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen