search
Hoe is het nu toch met Simon Helberg, die de nerdy Howard speelde in 'The Big Bang Theory'?

Hoe is het nu toch met Simon Helberg, die de nerdy Howard speelde in 'The Big Bang Theory'?

Hoe is het tegenwoordig met Simon Helberg, die Howard speelde in 'The Big Bang Theory'?

Bas de Kramer
Simon Helberg speelde de rol van Howard Wolowitz in de populaire televisieserie The Big Bang Theory in de periode van 2007 tot 2019. Hoe is het tegenwoordig eigenlijk met de vertolker van Wolowitz?

Simon Helberg werd op 9 december 1980 in Los Angeles geboren. Een nepo-baby feitelijk want hij is de zoon van acteur Sandy Helberg en castingdirector Harriet Birnbaum. Helberg studeerde hij aan de Tisch School of the Arts van de New York University, en scherpte zijn acteurskunsten verder aan bij het Atlantic Theater Company.

Acteren


Helberg is doorgegaan met acteren maar is daarnaast ook actief als regisseur en producent. In 2020 speelde Helberg de hoofdrol in de film The United States vs. Billie Holiday. Hij speelt hierin de herrieschoppende advocaat Louis McKay. De film werd genomineerd voor meerdere Golden Globe Awards en kreeg lovende kritieken. Helberg werd ook genomineerd voor een Critics Choice Television Award voor zijn rol in de film.

Recentelijk, in 2022, speelde hij in de films As They Made Us en Space Oddity. In 2023 is Helberg te zien in gastrollen in de series Poker Face en American Dad!

Niet alleen acteur


Naast acteren, is Helberg ook actief als regisseur en producent. Hij regisseerde ook al tijdens zijn tijd in The Big Bang Theory een aantal korte films, waaronder We'll Never Have Paris in 2014. Hij is ook een van de oprichters van het productiebedrijf Jax Media, dat verantwoordelijk is voor verschillende televisieseries zoals Broad City en Inside Amy Schumer.

Kijk The Big Bang Theory terug op HBO Max

Bekijk op instagram

Aanbevolen artikelen