search
'The Last of Us' doodde zijn twee beste personages te snel in een prachtige aflevering
Series / Specials

'The Last of Us' doodde zijn twee beste personages te snel in een prachtige aflevering

In de derde aflevering van 'The Last of Us' krijgen we het verhaal te zien van Bill en Frank.

Een van de beste series uit 2023 is The Last of Us, een post-apocalyptische serie die gebaseerd is op het gelijknamige videospel. In de derde aflevering van de serie volgen we niet hoofdrolpersonages Ellie en Joel, maar krijgen we het verhaal te zien van Bill en Frank en hoe de twee elkaar ontmoet hebben. Let op: SPOILERS!

De aflevering werd geschreven door de mede-bedenker van de serie, Craig Mazin, en geregisseerd door Peter Hoar. Mazin wilde het verhaal van Bill uit het videospel uitbreiden. Hij vond dat dit een diepere kijk bood op liefde, geluk en het verstrijken van de tijd. Want in het spel krijgen we Bill even te zien en krijgen we een beetje info over zijn verleden, maar het is niet veel.

Flashbacks


De titel van de aflevering is Long, Long Time, wat afkomstig is van het nummer uit 1970 van Linda Ronstadt, dat een belangrijke rol speelt in de relatie tussen Bill en Frank. In de aflevering reizen Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) naar Lincoln, Massachusetts, om Bill (Nick Offerman) te vinden. Het verhaal van Bill wordt verteld via flashbacks. We volgen Bill gedurende meer dan 20 jaar, terwijl hij overleeft in zijn stad en zijn partner Frank (Murray Bartlett) ontmoet.

De twee mannen leven al die tijd in hun stad en we zien ze samen oud worden. Tot ze bejaard zijn en Frank beperkte mobiliteit heeft door een degeneratieve ziekte. Hij vraagt Bill om hem te helpen sterven. Bill neemt Frank mee om nieuwe pakken aan te trekken en ze trouwen in hun woonkamer. Na het diner legt Bill een dodelijke dosis slaaptabletten in Franks wijn en onthult hij dat hij zijn eigen drankje ook heeft gemengd, toegevend dat hij geen zin heeft om zonder Frank te leven. Ze trekken zich terug naar hun kamer waar ze naast elkaar in hun bed sterven.

Long, Long Time


Uiteindelijk bereiken Joel en Ellie Lincoln. Ellie vindt een brief van Bill geadresseerd aan Joel, waarin hij hem zijn vrachtwagen, wapens en alle benodigde voorraden achterlaat. Bill beschrijft hoe het zorgen voor en beschermen van Frank hem een doel gaf en zegt dat zowel hij als Joel een missie hebben om de waardigen te redden en te beschermen. De twee rijden weg terwijl Long, Long Time op de cassette speelt.



Het is een prachtige aflevering die toont dat zelfs in de slechtste omstandigheden de mens nog steeds liefde kan vinden. Offerman en Bartlett kregen heel veel lof voor hun optredens in de aflevering. Ook het schrijven van Mazin en de regie van Hoar kregen lof. Critici beschouwden deze aflevering over het algemeen als de beste van het seizoen. De aflevering ontving verschillende nominaties bij de Emmy Awards en Offerman won Outstanding Guest Actor bij de Creative Arts Emmy Awards, waarvoor Bartlett ook genomineerd was.

Kijken?


Je kan The Last of Us, met onder andere deze aflevering, bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen