search
Ben je fan van 'All the Light We Cannot See', dan is deze oorlogsserie echt iets voor jou
Series / Nieuws

Ben je fan van 'All the Light We Cannot See', dan is deze oorlogsserie echt iets voor jou

Was je fan van 'All the Light We Cannot See'? Bekijk dan ook 'World on Fire'!

All the Light We Cannot See was vorig jaar een grote hit op Netflix. De serie speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, en vertelt de verhalen van soldaat Werner Pfenning en het blinde meisje Marie-Laure. Heb je van deze serie genoten? Dan hebben we nog een aanrader voor je.

Er zijn door de jaren heen veel oorlogsseries gemaakt, die nog steeds enorm populair zijn. Denk bijvoorbeeld aan Band of Brothers, The Pacific en dus All the Light We Cannot See. Maar daarnaast zijn er ook ondergewaardeerde series die zich in de oorlog afspelen. De BBC-serie World on Fire is daar één van.

Tweede Wereldoorlog


De Britse oorlog dramaserie World on Fire werd gemaakt door Peter Bowker. De serie kwam uit in 2019 en speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Er zijn momenteel twee seizoenen van World on Fire.

De serie vertelt het verhaal van verschillende gewone burgers in Europa, die allemaal moeten overleven in de oorlog. Het eerste seizoen speelt zich af in Parijs, Manchester, Berlijn, Warschau en Duinkerken. In het seizoen maken de personages verschillende gebeurtenissen mee, waaronder de evacuatie in Duinkerken.

13 afleveringen


Het tweede seizoen speelt zich af in 1940 en 1941. Dit seizoen speelt zich af in Engeland, Frankrijk en Nazi-Duitsland. De personages maken de Blitz in Manchester mee, en er wordt gefocust op het Lebensborn programma van de Nazi's.



Het eerste seizoen bestaat uit 7 afleveringen, het tweede uit 6. In totaal heeft World on Fire momenteel dus 13 afleveringen. Bowker heeft benoemd dat hij openstaat voor een derde seizoen, waarin de Amerikaanse betrokkenheid bij de oorlog een rol zou gaan spelen.

Bekende acteurs


In de serie zien we onder andere acteur Jonah Hauer-King, die je kunt kennen van zijn recente rol als prince Eric in The Little Mermaid. Hauer-King speelt de rol van Harry Chase, een Engelse tolk in Warschau.



Actrice Lesley Manville speelt zijn moeder. In seizoen 1 zien we ook bekende namen als Sean Bean en Helen Hunt. Bekijk World on Fire op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen