search
Deze spionage thriller is al wat langer uit maar mag je zeker niet missen

Deze spionage thriller is al wat langer uit maar mag je zeker niet missen

Vijfdelige Britse spionage thriller Treason met driehoeksrelatie tussen MI6, Russische dubbelspion en CIA-agent.

Bo van Scheyen
Als je dit weekend opeens zin krijgt om een paar uur heerlijk te bingen en een keer geen romkom, fantasy of sciencefiction op het scherm wilt zien. Zoek dan de Britse spionagethriller Treason op Netflix op. De serie is van vorig jaar, maar mocht je deze nog niet gezien hebben, dan is dit er wel eentje die op je lijstje hoort.

Deze vijfdelige Britse miniserie is speciaal voor Netflix gemaakt door Matt Charman, bekend van Bridge of Spies. Elke aflevering duurt zo’n veertig minuten. Alles bij elkaar iets meer dan drieënhalf uur binge-spanning.

MI6


Want spannend is wel een passend woord voor dit verhaal. Het draait om twee protagonisten. Als eerste is er de tweede man bij MI6: Adam Lawrence gespeeld door Charlie Cox, bekend van Daredevil en Spider-Man: No Way Home. Hij is het personage waar alles omdraait.

Als tweede schittert Olga Kurylenko, bekend als Bondgirl in Quantum of Solace, als Kara, een Russische dubbelspion. 15 jaar geleden heeft ze Adam leren kennen tijdens een gezamenlijke geheime operatie in Kabul. Het verleden heeft voor haar nog te veel open eindjes.

CIA-agent


Maar ook Oona Chaplin in de rol van de liefhebbende echtgenote Maddy kunnen we niet zomaar negeren. Zij heeft haar leven als CIA-agent opgegeven om bij Adam en zijn kinderen te kunnen zijn.Er ontstaat een driehoekige relatie tussen Kara, Adam en zijn vrouw Maddy; drie mensen die proberen elkaars geheimen bloot te leggen, door politieke en diplomatieke relaties te navigeren, terwijl ze vasthouden aan hun persoonlijke leven en aan degenen van wie ze het meest houden.

Onnodig laag ontvangen?


De spionagethriller Treason wordt op IMDb gewaardeerd met 6,4. Dit is een redelijk lage waardering voor een miniserie. Het blijkt echter dat er ook heel wat stemmers op een 8 uitkomen en dat geeft aan dat er voldoende mensen zijn die Treason een stuk hoger waarderen.Een gemiddeld ontvangstcijfer op IMDb of sites als Rotten Tomatoes en Metacritic zijn nooit de mening van een individu. Laat je zeker niet afschrikken door iets lagere beoordelingen, is het advies. Soms is het grote publiek niet onder de indruk van een serie die juist weer wel in de smaak valt bij een minderheid die een rustigere spionagethriller wel kan waarderen.

Oordeel dus altijd zelf. Treason is te zien op Netflix.

Aanbevolen artikelen