search
Het budget van Marvel Studios' 'Echo' blijkt bijzonder laag, verhoudingsgewijs dan
Series / Nieuws

Het budget van Marvel Studios' 'Echo' blijkt bijzonder laag, verhoudingsgewijs dan

Echo krijgt miljoenen dollars minder dan andere Marvel-series op Disney+.

Veel films en series hebben een ongelofelijk hoog budget, maar vaak hebben ze elke cent nodig. Grote en goede acteurs zijn namelijk duur, maar ook editing kost bijvoorbeeld geld. Een groot gedeelte van het budget gaat op aan dingen waar kijkers niet altijd eens over nadenken.

Als film of serieliefhebber weet je niet altijd het fijne van productiebudgetten en dat is heel begrijpelijk. Gelukkig zijn er rapporten die iets meer inzicht geven in het budget en de uitgaven van een serie.

Het budget


Zo is onlangs het rapport van Marvels Echo uitgekomen. Echo is een Disney+-serie en het is dan ook handig om dit budget te vergelijken met andere series van Disney+.

Normaal gesproken krijgen Marvel-series op Disney+ een budget van $ 150-200 miljoen (ongeveer €140 tot 180 miljoen) voor zes tot negen afleveringen. Dit lijkt genoeg, maar soms gaan series hier overheen, zoals She-Hulk: Attorney at Law of Secret Invasion.

Echo


In vergelijking met het bovengenoemde budget kreeg Echo bijzonder weinig. De serie moest het namelijk doen met 'maar' $40 miljoen (ongeveer €37 miljoen). Dit komt ongeveer overeen met het budget van Daredevil, wat $42-56 miljoen (ongeveer €39 tot 51 miljoen) was.



Wel had Daredevil dertien afleveringen en Echo slechts vijf. Dit komt neer op ongeveer $8 miljoen (ongeveer €7 miljoen) per aflevering. Dit budget is te vergelijken met het budget van The Crown of de eerste seizoenen van Bridgerton.

Te streamen op Disney+


Stream Echo op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen