search
De angstaanjagende serie 'Evil' mag zich een van de engste series ooit noemen

De angstaanjagende serie 'Evil' mag zich een van de engste series ooit noemen

Als jij Evil met de Nederlandse actrice Katja Herbers en Marvel-acteur Mike Colter niet eng vindt, dan behoorlijk je tot de minderheid.

Bram de Groot
Enge series zijn er in vele soorten en maten, maar niet altijd jagen deze je echt de stuipen op het lijf. In de serie Evil, die in 2019 van start ging, is dat wel het geval. Misschien is het wel een van de engste series ooit gemaakt.

Evil komt van bedenkers Robert King en Michelle King en de Nederlandse actrice Katja Herbers, bekend uit films als De Storm, Sonny Boy, Süskind en Mannenharten, heeft een van de hoofdrollen.

Evil: doodenge serie


In Evil speelt Herbers de forensisch psycholoog Dr. Kristen Bouchard. Samen met de katholieke seminarist David Acosta en de sceptische tech-specialist Aasif Mandvi onderzoekt ze vermeende bovennatuurlijke incidenten.

Naast Herbers zie je ook rollen van acteurs als Mike Colter, Aasif Mandvi, Kurt Fuller, Marti Matulis en Brooklyn Shuck.

Drie seizoenen


Ondertussen zijn er al drie seizoenen van Evil verschenen op de Amerikaanse zender CBS, met in totaal 36 afleveringen. Een vierde seizoen is ondertussen in de maak en de ontvangst is ook nog eens sterk.De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat voor de reeds drie verschenen seizoenen op 95 procent, met een publieksscore van 84 procent. "Evil is slim geschreven en effectief verontrustend en werkt het beste als het zich durft te verdiepen in de diepten van de ongemakkelijke vragen die het stelt," luidt de critics consensus.

Streamen


In Nederland kijk je de eerste twee seizoenen van Evil op Videoland. Overigens ontving het tweede seizoen van Evil de volle vijf sterren van SerieTotaal-recensent Terence Shea.

Heb jij Evil al gezien en is de serie echt zo eng?

 • Ja, de serie vind ik echt eng

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, er zijn veel engere series

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen