search
Disney+ gaat snel heel wat mensen ongelukkig maken: in maart gaat de stekker uit wachtwoord-delen
Series / Nieuws

Disney+ gaat snel heel wat mensen ongelukkig maken: in maart gaat de stekker uit wachtwoord-delen

Na Netflix gaat ook Disney+ de strijd aan met het delen van het wachtwoord.

Alweer even geleden zorgde Netflix ervoor dat het erg lastig wordt om je wachtwoord van Netflix te delen met bijvoorbeeld je schoonouders. Het gevolg is dat "meekijkers" op een abonnement een aanvullend account moeten afsluiten van enkele euro's.

Het tegengaan van het wachtwoord-delen zorgt voor heel wat extra abonnees en andere streamingdiensten kijken aandachtig mee. Disney+ is nu de volgende dienst die met maatregelen komt.

Disney+


Bepaalde abonnees ontvangen volgens Comicbook.com en Forbes nu een e-mail waarin wordt uitgelegd dat er toegang wordt ontzegd tot het Disney+-platform als er wordt ingelogd vanaf verschillende locaties.

Met nogal dwingende taal wordt aangegeven dat de abonnee zich moet houden aan de voorwaarden. De tekst zou overeenkomst met de mail die eerdere door Hulu, een Amerikaanse streamingdienst van Disney+.

Dwingend


"Tenzij anders aangegeven, mag u uw abonnement niet delen met anderen buiten uw huishouden,'' luidde de eerdere e-mail van Hulu. "'Huishouden' betekent de verzameling apparaten die zijn gekoppeld aan uw primaire woning en die worden gebruikt door de personen die daarin wonen."



De e-mail gaat verder: "We kunnen, naar eigen inzicht, het gebruik van uw account analyseren om de naleving van deze overeenkomst vast te stellen. Als we naar eigen inzicht vaststellen dat u deze overeenkomst hebt geschonden, dan kunnen we de toegang tot de service beperken of beëindigen en/of andere stappen ondernemen zoals toegestaan door deze overeenkomst."

Nederland


Of de acties ook in Nederland ingaan, is nog onduidelijk. Vanaf 14 maart wordt het delen van het wachtwoord van Disney+ in ieder geval een stuk lastiger.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen