search
De HBO-serie die niemand meer echt herinnert, maar absoluut het kijken waard is: 'The Leftovers'

De HBO-serie die niemand meer echt herinnert, maar absoluut het kijken waard is: 'The Leftovers'

De serie 'The Leftovers' was een intrigerende vervolgserie voor 'Lost'-fans.

Emelyne Six
HBO heeft de voorbije jaren voor heel wat geweldige series gezorgd, zoveel dat je er misschien al niet meer herinnert. Ken je bijvoorbeeld The Leftovers nog? Deze dramaserie is een van de meest ondergewaardeerde tv-series ooit en gecreëerd door Damon Lindelof van Lost en Tom Perrotta. Het was de perfecte vervolgserie voor Lost-fans.

The Leftovers is gebaseerd op de gelijknamige roman van Perrotta en bestaat uit drie seizoenen die uitgezonden werden op HBO van 2014 tot en met 2017. Het eerste seizoen behandelt de volledige inhoud van het boek. Het tweede en derde seizoen zijn volledig origineel materiaal. De cast bestaat uit onder andere Justin Theroux, Margaret Qualley, Carrie Coon, Liv Tyler en Regina King, die allemaal enkele van de beste prestaties in hun carrière leverden.

Verhaal


The Leftovers speelt zich af in de nasleep van "The Sudden Departure," een willekeurige gebeurtenis die leidde tot het verdwijnen van 140 miljoen mensen, oftewel 2% van de wereldbevolking. De serie vindt plaats drie jaar na deze wereldwijde gebeurtenis en volgt de inwoners van een klein stadje die op verschillende manieren omgaan met hun verdriet.

Het verhaal focust zich vooral op het gezin Garvey en hun kennissen in de fictieve stad Mapleton (New York). Kevin Garvey (Theroux) is het hoofd van de plaatselijke politie. Zijn vrouw Laurie (Amy Brenneman) sloot zich aan bij een sekte, hun zoon Tom verliet het ouderlijk huis om te gaan studeren en hun dochter Jill is op een verkeerde manier op zoek naar aandacht. Daarnaast volgen we ook de rouwende weduwe Nora Durst (Coon) en haar broer, dominee Matt Jamison (Christopher Eccleston), die worstelen om zich aan te passen aan het leven na de Sudden Departure.

Lof


Het eerste seizoen ontving over het algemeen positieve recensies, hoewel sommigen de serie bekritiseerden vanwege de sombere toon. De serie onderging een kritische herwaardering tijdens zijn geprezen tweede en derde seizoenen, waarbij veel critici The Leftovers beschouwden als een van de grootste televisieseries aller tijden met specifieke lof voor het schrijven, regisseren, acteren (vooral Theroux en Coon) en thematische diepgang.De serie is geprezen om zijn genuanceerde thema's van verlies en geloof, die worden verkend via de unieke, complexe personages van de serie. The Leftovers kreeg een cultaanhang en werd vergeleken met Lost, een eerdere serie mede-gecreëerd door Lindelof. Het werd in totaal 78 keer genomineerd voor een award en won er 15 waaronder de Peabody Award in 2017.

Kijken?


Wil je The Leftovers bekijken? De volledige serie is te zien op HBO Max.

Aanbevolen artikelen