search
Disney breekt 100-jarige traditie voor 'Iwájú': nieuwe animatieserie van filmkwaliteit
Series / Trailer

Disney breekt 100-jarige traditie voor 'Iwájú': nieuwe animatieserie van filmkwaliteit

Disney Animation slaat met de animatieserie 'Iwájú' een nieuwe weg in.

Disney Animation neemt een grote stap met hun nieuwe animatieserie Iwájú: in honderd jaar tijd is de Nigeriaanse serie de eerste samenwerking van Disney met een externe studio. Nu is onlangs de eerste trailer uitgebracht, die een blik werpt op een coming-of-ageverhaal in het futuristisch Lagose, Nigeria.

De serie komt uit de koker van Disney en Pan-African Comic Book Entertainment Company Kugali. Aan het hoofd ervan staan regisseur Olufikayo Ziki Adeola, productieontwerper Hamid Ibrahim en cultureel adviseur Toluwalakin Olowofoyeku.

Verhaal


De synopsis luidt: "'Iwájú' is een originele animatieserie die zich afspeelt in een futuristisch Lagos, Nigeria. Het spannende coming-of-age verhaal volgt Tola, een jong meisje van het rijke eiland, en haar beste vriend Kole, een autodidacte techneut."

De synopsis sluit af met: "Samen ontdekken ze de geheimen en gevaren die verborgen liggen in hun verschillende werelden."

Cast, crew en soundrack


De serie wordt geproduceerd door Christina Chen van Disney Animation naar een scenario van Adeola en Halima Hudson. In de serie wordt Tola ingesproken door Simisola Gbadamosi en Kole door Siji Soetan. Ook zijn Dayo Okeniyi, Femi Branch en Weruche Opia te horen.



De soundtrack van Iwájú, die vanaf 1 maart verkrijgbaar is, bevat authentieke muziek met Afrikaanse invloeden en is van de hand van de Nigeriaanse componist Ré Olunuga.

Componist aan het woord


De componist zei over de unieke serie: "Naast Tola's avontuurlijke geest, Kole's vindingrijkheid en de vele andere leuke en mooie emotionele draden die in 'Iwájú' worden verkend, is de score doordrenkt van mijn eigen zeer diepe liefde voor Lagos en zijn veelzijdige lagen."



Olunuga vervolgde: "Het bevat ook veel traktaties en knipogen voor iedereen die bekend is met of nieuwsgierig is naar het lexicon van de filmmuziek van Nollywood. Uitgenodigd worden door Ziki en de geweldige teams van Disney en Kugali om dit prachtige coming-of-age verhaal te helpen vertellen dat thema's van familie, vriendschap en vindingrijkheid verkent, is op zich al een verbazingwekkend avontuur."

Game


Ook is Disney van plan een nieuwe mobiele game te lanceren, geïnspireerd door de serie onder de naam Disney Iwájú: Rising Chef.



In het spel kan de gebruiker authentieke Afrikaanse delicatessen verkennen door middel van kookspel. De game werd ontwikkeld door Maliyo Games in samenwerking met Disney en Kugali.

Release


Iwájú zal vanaf 28 februari te streamen zijn bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen