search
Update voor de 'Peaky Blinders'-film: Cillian Murphy is positief, en wanneer begint het filmen eigenlijk?
Series / Nieuws

Update voor de 'Peaky Blinders'-film: Cillian Murphy is positief, en wanneer begint het filmen eigenlijk?

Bedenker Steven Knight kondigde in 2022 de film al aan, hoe staat het er voor?

Gedurende de zes seizoenen dat Peaky Blinders te zien was, zagen we de gecompliceerde Tommy Shelby een behoorlijke ontwikkeling doormaken. Ondanks een schijnbaar goede afronding is Knight bezig met een film.

De film heeft sindsdien vertraging opgelopen, maar is zeker niet van de baan. In een interview in Desert Island Discs op BBC Radio 4 liet hoofdrolspeler Murphy zich positief uit over een herhaling van zijn rol. Steven Knight geeft aan dat de film in de zomer van 2024 in productie gaat.

Sterk verhaal


De acteur gaf aan dat hij het in principe prima vindt om terug te keren als een oudere Tommy. Murphy: "Zeker weten. Als Steven [Knight] opnieuw met een sterk verhaal komt, dan ben ik van de partij. Dan zien we een 50-jarige Tommy, en we gaan ervoor".

Strikt genomen is het niet nodig om Tommy terug te laten keren. Het feit dat de hoofdrolspeler openstaat voor een terugkeer is echter een gunstige factor wat de film betreft.

Start filmen


Verder gaf ook Knight een update. In een interview met de Radio Times in december 2023 vertelde de schrijver bezig was met het afronden van het scenario. De maker voegde hier het volgende aan toe: "Het is de bedoeling dat er halverwege volgend jaar gefilmd gaat worden".Wat we qua verhaal kunnen verwachten is dus nog niet duidelijk, maar het project is duidelijk nog springlevend. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Waar te zien?


Kijk Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen