search
De 'Game of Thrones'-prequelserie had een "geweldige pilot", maar werd toch gecanceld
Series / Nieuws

De 'Game of Thrones'-prequelserie had een "geweldige pilot", maar werd toch gecanceld

De foto's zijn op social media te bekijken, maar de pilot zelf is nooit uitgezonden.

Onlangs sprak regisseur S.J. Clarkson over een intrigerende opdracht die zij had voor HBO. Ze was namelijk verantwoordelijk voor de gecancelde prequelserie van Game of Thrones.

Onlangs deelde visagiste Flora Moody mooie foto's uit de pilotaflevering op haar Insta-account. Clarkson sprak met Deadline over de redenen dat de serie niet doorging.

Prima prestatie


De titel van het project was Bloodmoon en het verhaal speelde zich af in de vroegste geschiedenis van Westeros. Naast Naomi Watts hadden Denise Gough en Jamie Campbell Bower ook belangrijke rollen in de serie.

De regisseur was vol lof over de aflevering. Clarkson: "Ik heb een geweldige pilot gemaakt vind ik zelf. Het script was goed, en Naomi [Watts] heeft een prima prestatie neergezet. Ze is zo'n goede actrice, echt ongelooflijk. Voor de rest moet je bij HBO zijn".

Te weinig gelijkenis


De serie werd uiteindelijk gecanceld omdat er te weinig gelijkenis was met het Westeros zoals de kijkers dat kenden uit Game of Thrones. Het was dus geen kwestie van gebrekkige kwaliteit.



Rober Greenblatt, topman bij WarnerMedia, deed de volgende uitspraak: "Er was te weinig diepgang in het verhaal [van 'Bloodmoon'] die wel in de pilot van 'Game of Thrones' aanwezig was". Hierdoor viel uiteindelijk de keuze op House of the Dragon, dat niet alleen een stuk dichter bij het oorspronkelijke verhaal staat maar ook het nodige bronmateriaal had in de vorm van Geroge R.R. Martins Vuur & Bloed.

Waar te zien?


Je kunt Game of Thrones en House of the Dragon bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen