search
Hoe de vrouw van 'Knight Rider'-personage van David Hasselhoff ook in het echte leven met Michael Knight trouwde
Series / Specials

Hoe de vrouw van 'Knight Rider'-personage van David Hasselhoff ook in het echte leven met Michael Knight trouwde

De actrice Catherine Hickland was zowel samen met David Hasselhoff als Michael Knight.

Ken je nog de naam van het hoofdpersonage in de serie Knight Rider? Gespeeld door David Hasselhoff, heette het hoofdpersonage in de serie Michael Knight. Hij was een voormalig politieagent die met een nieuwe identiteit de misdaad bestreed. Maar wist je dat er ook een acteur Michael Knight heet en dat Catherine Hickland, die in Knight Rider de vrouw speelt van Knight, samen was met zowel Hasselhof als de echte Knight?

Knight Rider was een Amerikaanse actieserie uit de jaren 80 met Hasselhoff in de gedaante van Michael Knight die samen met zijn technisch zeer geavanceerde kunstmatig intelligente auto, genaamd KITT, de misdaad bestreed. De serie bestond uit 90 afleveringen verdeeld in vier seizoenen.

Stephanie Mason


In de serie is Michael Knight samen met Stephanie Mason, gespeeld door Hickland. In de aflevering The Scent of Roses uit het vierde seizoen trouwen ze zelfs. Hasselhoff en Hickland trouwden niet enkel in de serie, maar ook in het echte leven. Ze waren al een koppel voordat ze samen te zien waren in Knight Rider, maar ze trouwden pas nadat de aflevering White Bird uit seizoen 1 werd gefilmd.

Hickland is misschien maar drie afleveringen te zien in de serie - naast White Bird en The Scent of Roses was ze ook te zien in de aflevering Let It Be Me uit seizoen 2 - maar ze heeft dus wel een nadruk gelaten op zowel de fans als Hasselhoff. Uiteindelijk stopte hun huwelijk in 1989.

Brieven


Tijdens de periode dat Knight Rider op televisie te zien was, stuurden heel wat fans brieven naar Michael Knight en Hasselhoff. Veel van die brieven waren gericht aan het personage en niet de acteur, waardoor die brieven per ongeluk bezorgd werden bij de acteur die in het echt Michael Knight heet, namelijk Michael E. Knight, die je kan kennen van All My Children.



Op dat moment waren Hickland en Hasselhoff nog samen. Maar het zotte aan dit verhaal is dat Hickland, nadat zij en Hasselhoff uit elkaar gingen in 1989, trouwde met Knight, de acteur. Hickland trouwde dus op televisie en in het echt met Michael Knight. Zotter dan fictie, toch?

Hertrouwd


Uiteindelijk zijn Hickland en Knight in 2006 gescheiden na een huwelijk van 14 jaar. In 2012 trouwde ze opnieuw met producent Todd Fisher, de zoon van Debbie Reynolds en de broer van Carrie Fisher. Hickland en Fisher zijn nu nog steeds samen.



Wil je Hasselhoff en Hickland samen in Knight Rider zien? Je kan alle vier seizoenen bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen