search
Van perfecte serie tot cringefactor: 'The Vampire Diaries'
Series / Nieuws

Van perfecte serie tot cringefactor: 'The Vampire Diaries'

Vroeger was The Vampire Diaries de perfecte serie, maar nu we wat ouder en wijzer zijn, voelt de serie heel ongemakkelijk aan.

The Vampire Diaries is de perfecte serie om op te zetten als je even niet aan het echte leven wil denken. Die deadline die steeds dichterbij komt of die ene opdracht die niet zo soepel verloopt als je had gehoopt. Toch voelt de serie voor velen ongemakkelijk. Hoe komt dat?

The Vampire Diaries volgt het leven van Elena Gilbert (Nina Dobrev) dat op zijn kop gezet wordt nadat ze de vampiers Stefan (Paul Wesley) en Damon (Ian Somerhalder) ontmoet. Ze wordt meegetrokken in bovennatuurlijke avonturen en ontdekt de eeuwenoude geheimen van haar dorp.

Waarom is The Vampire Diaries zo ongemakkelijk?


Het eerste seizoen van de fantasyserie kwam in 2009 uit en alle tieners zwijmelden meteen weg bij het zien van Stefan en Damon. Toch wordt de serie nu als ongemakkelijk ervaren. Hoe komt dat?

De inzet was ongelofelijk laag, waardoor de serie achteraf eigenlijk heel erg saai was. De tieners (iedereen zat nog op de middelbare school!) hadden niet echt indrukwekkende talenten, maar kregen het toch elke keer voor elkaar om eeuwenoude bovennatuurlijke wezens te verslaan.

Het drama


Er waren een paar heftige en realistische verhaallijnen in de serie verwerkt, wat de serie iets beter maakte. Helaas was dat niet de grootste focus van de serie. De grootste focus is helaas ook meteen het grootste probleem: de koppels.



De romantiek tussen de personages was vaak giftig en de machtsverhoudingen binnen de relaties worden nu door kijkers gezien als een grote rode vlag. Maar het jonge en beïnvloedbare publiek zag dit als het ideaalbeeld voor de liefde.

Te streamen op HBO Max


The Vampire Diaries is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen