search
Patrick Stewart was lang niet zo blij met Picard in 'Star Trek: The Next Generation': "te weinig vuurwerk en te weinig seks"
Series / Featured

Patrick Stewart was lang niet zo blij met Picard in 'Star Trek: The Next Generation': "te weinig vuurwerk en te weinig seks"

De acteur zag bepaalde kanten van zijn personage totaal niet zitten!

In de zeven seizoenen dat Star Trek: The Next Generation oorspronkelijk liep, werd de serie in de loop van de tijd wat wilder. Dit was mede te merken aan kapitein Jean-Luc Picard, briljant neergezet door Patrick Stewart.

Vergeleken met zijn voorganger James T. Kirk (William Shatner) was Picard een diplomatiek ingesteld leider die conflicten op een tactische manier aanpakte. Dit veranderde in de loop van de serie, waardoor ook Picard zich lekker kon laten gaan.

Anekdote


In het boek The Fifty-Year Mission: The Next 25 Years van Mark A. Altman en Edward Gross is hier een komische anekdote over te lezen. Scenarioschrijver Ronald Moore schreef de aflevering The Bonding in seizoen 3 en werd op de set aan Stewart voorgesteld

Moore: "Hij [Stewart] vroeg me of ik meer afleveringen voor 'Star Trek' ging schrijven. Toen ik hierop 'ja' zei, antwoordde Stewart 'Ik kijk er naar uit. Als er namelijk een ding is dat de kapitein veel te weinig doet dan is het er op los knallen en seks hebben'".

Levendige groep


De wens van de Shakespeare-acteur ging in vervulling. De bezetting van de serie was een levendige groep en in de loop der tijd sijpelde dit ook door in de afleveringen. Picard kreeg, in navolging van Kirk, meer romantiek en liet daarnaast zijn 'John McClane-kant' zien.



Zo onmoette hij in seizoen 3, aflevering 19 (Captain's Holiday) Vash (Jennifer Hetrick), die hem in een avontuur meesleept. Verder zagen we Picard in seizoen 6, aflevering 18 (Starship Mine) eigenhandig de USS Enterprise redden. De beheerste Picard heeft in de loop der tijd zijn wilde kanten zeker laten spreken.

Waar te zien?


Kijk Star Trek: The Next Generation op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen