search
De vurige wens van Yennefer in 'The Witcher' zorgt voor behoorlijk inconsequente verhaalijn
Series / Nieuws

De vurige wens van Yennefer in 'The Witcher' zorgt voor behoorlijk inconsequente verhaalijn

Deze verhaallijn in 'The Witcher' is volgens fans totaal niet geloofwaardig.

The Witcher krijgt al sinds het begin van de serie veel kritiek. Vooral over het plot zijn kijkers over het algemeen niet te spreken. Ten eerste blijft dit niet altijd trouw aan de boeken, maar ook zitten er vaak inconsequenties in.

Het eerste seizoen van The Witcher kreeg gemengde reacties. Sommige kijkers vonden dat de serie het verhaal van Geralt of Rivia goed in beeld brengt, anderen waren minder enthousiast. Eén verhaallijn die op veel kritiek kon rekenen was die van Yennefer.

Transformatie


Het verhaal van Yennefer begint tragisch. Ze heeft een bochel en wordt gezien als lelijk. Door haar vader wordt ze verkocht aan Tissaia de Vries, bij wie ze haar magie traint. Wanneer ze haar training heeft afgerond, krijgt Yennefer de kans een transformatie te ondergaan.

Deze pijnlijke transformatie zal haar schoonheid geven. Maar dit gaat wel ten koste van iets anders, namelijk haar vruchtbaarheid. Ze kan dus geen kinderen meer krijgen.

Kinderwens


Niet veel later gaat ze in het geheim toch op zoek naar manieren om haar vruchtbaarheid te herstellen. Hiervoor riskeert ze zelfs een paar keer haar leven.



Het kan natuurlijk dat ze zich toch heeft bedacht. Maar voor veel kijkers voelde deze plotselinge verandering gek aan. Aan het begin van de serie leek Yennefer totaal geen kinderwens te hebben. En slechts een paar afleveringen later heeft ze ineens een enorm verlangen om moeder te worden.

Betere onderbouwing


Misschien besefte Yennefer pas wat ze op het spel had gezet toen ze het ook echt verloor. De serie had dit dan echter beter moeten onderbouwen en haar veranderende gevoelens beter in beeld moeten brengen.

Bekijk The Witcher op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen