search
Eigenhandig zorgde Carice van Houten voor een van de grootste blunders in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Eigenhandig zorgde Carice van Houten voor een van de grootste blunders in 'Game of Thrones'

Het personage van Carice van Houten zorgde voor een grote blunder in 'Game of Thrones'.

Carice van Houten speelde in Game of Thrones de rol van Melisandre, ook wel bekend als The Red Witch of The Red Priestess. Hoewel ze een van de meest intrigerende personages is, beging de serie met haar ook een blunder.

Melisandre staat bekend om haar schoonheid, maar iedere fan weet dat hier iets achter schuilt. In de première van seizoen 6 werd het geheim dat ze met zich meedroeg onthuld.

Ketting


Hoewel Melisandre jong en mooi lijkt, werd in deze aflevering onthuld dat ze eigenlijk eeuwenoud is. Ze behield haar jeugd met behulp van een magische robijnen ketting.

In de schokkende onthulling in seizoen 6 doet Melisandre de ketting af, waardoor haar ware gedaante verschijnt. Hieruit blijkt dat ze haar ketting om moet houden om er jong uit te zien. Dit levert echter een plotgat op.

Blunder


Wat we in seizoen 6 zien, spreekt namelijk een shot uit seizoen 4 tegen. In de aflevering Mockingbird zien we Melisandre in bad zitten. Ze bezit duidelijk nog haar jeugd en schoonheid, maar de ketting heeft ze niet om…Van Houten heeft zelf op de inconsistentie gereageerd, en noemt het een simpelweg een blunder. De makers van de serie waren het belang van de ketting vergeten, waardoor hij niet in de scène te zien was.

Opzet?


Toch is niet iedereen het er over eens dat het vergeten van de ketting een fout was. Sommige fans denken dat het uiterlijk van Melisandre afhangt van de persoon die naar haar kijkt. De scène in het bad vindt plaats vanuit het perspectief van Selyse, die sterk gelooft in Melisandre en haar religie.

Het zou dus kunnen dat Selyse altijd de ware vorm van Melisandre zag, en alleen de kijkers haar jonge versie zagen om de plottwist voor later te bewaren. Game of Thrones bekijk je op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen