search
Veteraan-acteur bekent dat hij 'The Walking Dead' totaal niet kende: "geen zin in zombies"
Series / Nieuws

Veteraan-acteur bekent dat hij 'The Walking Dead' totaal niet kende: "geen zin in zombies"

Hij leerde de serie kennen door zijn belangrijke rol in 'The Ones Who Live'.

De Amerikaanse acteur Terry O'Quinn heeft een indrukwekkend aantal rollen in iconische producties op zijn lijst staan. Denk hierbij aan Lost, waarin hij John Locke speelde. Ook was O'Quinn te zien in Hawaii Five-0 als Joe White.

In een interview met ComicBook vertelt de doorgewinterde acteur over zijn rol als de schurk majoor-generaal Beale in The Walking Dead: The Ones Who Live. Hij bekent dat hij door een samenloop van omstandigheden de franchise eigenlijk helemaal niet kende. Dit zal echter geen belemmering vormen om Beale goed neer te zetten.

Nog nooit gezien


Het interessante is dat Beale al wel is genoemd in een eerdere spin-off: dit was in The Walking Dead: World Beyond. De nieuwste serie, The Walking Dead: The Ones Who Live duikt de CRM in, en we maken daadwerkelijk kennis met Beale.

O'Quinn werd gebeld door de showrunner Scott M. Gimple, en gaf direct aan The Walking Dead nog nooit gezien te hebben. O'Quinn: "Scott zei vervolgens 'geen probleem, ik kan je alles vertellen wat je moet weten".

Toeval


De reden hiervoor berustte voornamelijk toeval, legt de acteur uit. O'Quinn: "Er waren in die tijd ontzettend veel goede series, dus ik miste het hele zombieverhaal. Op een avond werd het uitgezonden en ik stond op het punt om naar bed te gaan. Ik dacht dus bij mezelf 'ik wil gaan slapen, en heb geen zin in zombies in mijn hoofd'"."Nu ligt het natuurlijk totaal anders. Ik zag de zombies en was direct verkocht," besluit de acteur. Gezien zijn staat van dienst kunnen de fans uitkijken naar een boeiend en waarschijnlijk bikkelhard personage in de vorm van majoor-generaal Beale.

Wanneer te bekijken?


Het eerste seizoen van The Walking Dead: The Ones Who Live heeft zes afleveringen en start op 25 februari op de Amerikaanse zender AMC en AMC+. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie naar Nederland komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen