search
Hoe 'That 70s Show' de tijdlijn van de serie compleet overhoop wist te gooien
Series / Nieuws

Hoe 'That 70s Show' de tijdlijn van de serie compleet overhoop wist te gooien

De hele tijdlijn van 'That '70s Show' blijft enorm verwarrend.

That '70s Show staat bekend om zijn ingewikkelde tijdlijn. Het was voor de makers blijkbaar erg moeilijk om deze kloppend te laten zijn, want in seizoen 6 werd deze helemaal overhoop gegooid.

That '70s Show gaat over een groep tieners, die opgroeien en steeds meer te weten komen over het leven. Via hun talloze avonturen proberen ze hun weg te navigeren richting de toekomst.

Jaren 70


Zoals de naam al suggereert, speelt de serie zich af in de jaren 70. Het eerste seizoen speelt zich af in 1976. De serie ging vervolgens nog 8 jaar door en eindigde met het einde van de jaren 70, op 31 december 1979.

Het had logisch kunnen zijn dat de serie drie jaar weer gaf in 8 seizoenen, als de serie consistent de tijdlijn had gevolgd. Maar dat is alles behalve het geval. Tijd verloopt op nogal een vreemde manier in de wereld van That '70s Show.

Inconsistente tijdlijn


Of kort gezegd: er klopt helemaal niets van. In aflevering 2 van seizoen 1 vierde Eric zijn 17e verjaardag. Maar zijn 18e verjaardag vond pas veel seizoenen later plaats, in seizoen 6.



Om de verwarring nog groter te maken, waren er in de serie vijf kerstafleveringen. Dat kan helemaal niet, want de serie speelt zich af tussen 1976 en 1979. In die jaren is het dus maar vier keer kerst geweest.

Expres?


Door deze fouten in de tijdlijn was het voor veel kijkers moeilijk om de gebeurtenissen bij te houden. Juist omdat de serie zich in het verleden afspeelt, had de tijdlijn een sterk element kunnen zijn.

Aan de andere kant zorgde de vage tijdlijn er soms voor dat de serie als een soort droom of herinnering voelde, wat dan wel weer past bij het thema van de serie. Het in de war gooien van de tijdlijn zou daarom zelfs opzet kunnen zijn geweest van de makers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen