search
Cersei Lannister in 'Game of Thrones' werd op een haar na door déze bekende actrice gespeeld
Series / Featured

Cersei Lannister in 'Game of Thrones' werd op een haar na door déze bekende actrice gespeeld

Deze Brits-Amerikaanse actrice wees de rol van Cersei in de legendarische serie af.

Lena Headey heeft met Cersei Lannister een voortreffelijk staaltje acteerwerk laten zien. Cersei was een afgrijselijk mens maar behield desondanks menselijke trekjes. De rol vestigde Headeys naam definitief, maar dit was nadat Gillian Anderson deze afsloeg.

HBO nam een risico met de fantasyserie en dacht dat een bekende naam potentieel meer kijkers zou trekken. Anderson zette echter haar gezinsleven op de eerste plaats.

Gezonde uitdaging


Het is moeilijk om je dit voor te stellen, maar Game of Thrones vormde destijds een risico voor HBO. Het betrof zowel qua tijd, geld en energie een enorm project. Daarnaast was George R.R. Martins complexe verhaal een gezonde uitdaging wat de vertaling naar het scherm betrof.

Cersei vormde een belangrijk personage in de intriges van Westeros. De makers besloten om die reden om de rol van Cersei aan een ervaren actrice te geven die daarnaast ook naamsbekendheid had. Op deze manier zou Cersei goed neergezet worden én zou de serie wellicht meer kijkers trekken.

Uitstekende keus


Gillian Anderson was om deze redenen een uitstekende keus. De actrice was onder andere beroemd om The X-Files en legde qua vaardigheden het nodige gewicht in de schaal. Jammer genoeg weigerde Anderson aangezien dit mega-project haar te lang zou weghouden van haar gezin.Tegen Stylist zei de actrice hierover het volgende: "Ik kan het niet aan mijn gezin verkopen om zo lang weg te zijn. Tenzij het Martin Scorsese betreft".

Ironisch


Het is natuurlijk ironisch dat Anderson de rol afwees vanwege het moederschap. Per slot van rekening was Cersei's band met haar kinderen een van de weinige dingen die haar een sympathiek trekje gaven. Anderson maakte vervolgens furore met rollen in The Fall en The Crown. Voor Headey was door Andersons afwijzing de weg vrijgemaakt voor een ijzersterke prestatie die unaniem lof heeft geoogst.Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen