search
De strakke superheldenserie 'Heroes' ging heel inconsequent om Hayden Panettiere's opvallende superkrachten
Series / Specials

De strakke superheldenserie 'Heroes' ging heel inconsequent om Hayden Panettiere's opvallende superkrachten

De oorsprong van Claire's genezende krachten is verwarrend in de serie 'Heroes'.

In 2006 kregen we Milo Ventimiglia en Hayden Panettiere te zien als mensen met bovenmenselijke krachten in de scifi-dramaserie Heroes. De serie vertelt het verhaal van verschillende personen die op een dag door een vreemde zonsverduistering buitengewone gaven krijgen. Een van die personen is Claire Bennet, gespeeld door Panettiere, die genezende krachten heeft. Maar de oorsprong van haar krachten is nogal verwarrend in de serie.

Heroes werd bedacht door Tim Kring en bestaat uit 4 seizoenen met een totaal van 77 afleveringen. De serie volgt een hele groep personages. Zo heb je naast Claire (Panettiere) ook onder andere Noah Bennet (Jack Coleman), de adoptievader van Claire, Simone Deveaux (Tawny Cypress), D.L. Hawkins (Leonard Roberts), Hiro Nakamura (Masi Oka), Nathan Petrelli (Adrian Pasdar) en Peter Petrelli (Ventimiglia) die te zien zijn in de serie.

Stripboeken


Heroes vertelt het verhaal van gewone mensen die ontdekken dat ze bovenmenselijke krachten hebben en hoe deze krachten invloed hebben op hun leven terwijl ze samenwerken om een catastrofe te voorkomen. De serie bootst de esthetische stijl en verteltechniek van Amerikaanse stripboeken na, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerdere kleine verhalen per aflevering die voortbouwen op een groter, meer omvattend verhaal.

Voor het schrijven van de serie werden voor bijna alle personages afzonderlijke scenarioschrijvers ingehuurd, die zich ook puur zouden focussen op de scènes met die personages. Deze losse scenario's werden vervolgens door een centrale schrijver tot een groot geheel samengevoegd.

Oorsprong krachten


Het personage van Panettiere, Claire, had genezende krachten en kon hiermee zichzelf genezen van de ergste verwondingen, die ontwikkeld waren toen ze in de puberteit kwam. Dit werd duidelijk vermeld in de allereerste aflevering van Heroes. Echter werd de oorsprong van Claire's krachten kort daarna teruggedraaid toen haar biologische moeder zei dat ze dacht dat ze Claire als baby had verloren in een brand.



Claire was verbijsterd dat ze het had overleefd en dat haar overleving een wonder was, wat alleen maar meer verwarring creëerde over de capaciteiten van de jonge Claire. Het zou raar zijn dat haar krachten verschenen als baby, vervolgens een tijdje weg waren en pas terugkeerden toen ze een adolescent was, wat de geschiedenis van het personage en de oorsprong van haar krachten aanzienlijk verwarde.

Succes


Heroes was ondanks deze verwarring een groot succes en werd door veel mensen bekeken. Toen de serie in de Verenigde Staten in première ging, was het die avond het best bekeken programma onder volwassenen van 18 tot 49 jaar. In totaal keken 14,3 miljoen mensen naar de eerste aflevering van Heroes en het was daarmee de best bekeken eerste aflevering van een dramaproductie van NBC van de laatste vijf jaar.



De serie was zo'n succes, dat het bijna over heel de wereld te zien was. Zo werd het ook uitgezonden in Nederland op RTL 5. Het kreeg verschillende prijzen en nominaties, waaronder voor Emmy Awards, Golden Globes en People's Choice Awards. Vooral de eerste twee seizoenen werden geprezen. Vanaf het derde seizoen ging het wat naar beneden en daalden de kijkcijfers zo dat er beslist werd om Heroes te stoppen na vier seizoenen.

Kijken?


Wil je Heroes zien? Je kan alle vier seizoenen bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen