search
Eindelijk! Nieuwe 'Game of Thrones'-prequel start binnenkort met filmen
Series / Nieuws

Eindelijk! Nieuwe 'Game of Thrones'-prequel start binnenkort met filmen

De verfilming van de drie novelles 'A Knight of the Seven Kingdoms' start binnenkort.

In 2021 maakte HBO officieel bekend dat er naast House of the Dragon nog een spin-off aan zat te komen. A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight speelt zich zo'n 80 jaar na de eerste spin-off af.

De ridder Ser Duncan ("Dunk") en zijn schildknaap Aegon Targaeryen ("Egg") beleven genoeg in Westeros. Het filmen van de serie gaat in juni 2024 van start.

Stevig op de troon


Het eerste seizoen verfilmt de eerste novelle, getiteld Ridder van de zeven koninkrijken ('The Hedge Knight'). De opnames vinden plaats in Belfast in Noord-Ierland.

De serie speelt zich zoals gezegd halverwege House of the Dragon en Game of Thrones af. De tijd van de draken was nog maar kort geleden en de Targaryens zaten nog steeds stevig op de IJzeren Troon.

Oude bekenden


In de lijst met producenten zijn de nodige bekende namen terug te lezen. George R.R. Martin is betrokken als uitvoerend producent én als schrijver. Ira Parker, co-producent van House of the Dragon, is ook van de partij. Tot slot maken de veteranen Ryan Condal en Vince Gerardis (Game of Thrones en House of the Dragon) het team compleet.Het is momenteel nog niet bekend wie de hoofdrollen zullen spelen, noch welke acteurs voor de andere rollen zijn aangetrokken. Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight wordt in de loop van 2025 verwacht. Uiteraard houden we jullie op de hoogte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen