search
'Doctor Who'-ster Matt Smith sluit mogelijke terugkeer als Doctor niet uit
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster Matt Smith sluit mogelijke terugkeer als Doctor niet uit

Hij heeft zijn voorganger zien terugkomen, misschien wil hij nu ook weer.

In 2010 nam een nog relatief onbekende acteur in Doctor Who het stokje over van de toen immens populaire David Tennant als de nieuwe Doctor, en sindsdien is Matt Smith niet meer van het scherm weg te krijgen.

Na zijn succes bij Doctor Who werd hij al snel een veelgevraagd acteur. Zo speelde hij de rol van Prince Philip in The Crown van Netflix en als de opvliegerige Daemon Targaryen in HBO's House of the Dragon.

Zeg nooit nooit


In het komende seizoen van Doctor Who wordt de rol van de vijftiende Doctor gespeeld door acteur Ncuti Gatwa, maar fans gingen pas echt door het dolle toen ze Tennant weer in de rol zagen kruipen als de veertiende Doctor.

Smith staat ook niet onwelwillend tegenover een terugkeer. In een interview reageerde hij op de vraag of hij ooit nog eens terug zou willen komen: "Zeg nooit nooit", vertelde hij. Verder reflecteerde hij op zijn ervaring tijdens het werken aan Doctor Who.

Jong en onbezonnen


Hij was aanvankelijk bang om getypcast te worden, maar Smith accepteerde zijn rol al snel genoeg. Hij vertelde: "Ik was jong en soort van dommig. Ik ben nog steeds dommig trouwens, alleen wat ouder. Ik dacht alleen "Zal ik altijd Doctor Who zijn?", maar als snel realiseerde ik me dat dat een prima bestaan is. Ik ben erg trots op de show en kijk er met veel plezier op terug."Kijk alle afleveringen van Doctor Who op Prime Video of de nieuwste kerstspecials op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen