search
Verborgen symboliek in 'The Bear': Wat betekenen de vorken echt?
Series / Nieuws

Verborgen symboliek in 'The Bear': Wat betekenen de vorken echt?

De kleinste details kunnen de grootste betekenis hebben, zo ook in de hitserie The Bear.

Sinds dat The Bear in 2022 in première is gegaan, is de serie een enorme hit geworden en dit is te bewijzen door de verschillende Emmy’s die de serie gewonnen heeft. Hoewel de serie een komedie is, zijn er heel wat diepere en serieuzere verhaallijnen.

De personages in The Bear houden met alle kleine details rekening en dat is heel logisch in de competitieve wereld van de horeca. Toch is er een opvallend grote focus op de vorken.

De betekenis van de vorken


De vorken in The Bear zijn niet slechts een klein onderdeel van de set. Zij worden gebruikt om belangrijke boodschappen over te brengen en dat heeft alles te maken met de dubbele betekenis.

In het Engels bestaat de uitspraak ‘a fork in the road’, wat een metafoor is voor een moment in iemands leven waarop diegene een belangrijke beslissing moet maken. Vorken staan in The Bear dus symbool voor een splitsing of een moeilijke beslissing.

The Bear


De personages in The Bear staan allemaal voor grote dilemma’s en de vorken geven dus aan wanneer een bepaald personage een grote beslissing moet maken.De extra nadruk van de serie op vorken geeft stiekem aan wat de toekomst in petto heeft voor de personages. Als je goed op de vorken blijft letten, weet je dus ongeveer wat er komen gaat.

Te streamen op Disney+


The Bear is te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen