search
Netflix-serie over meedogenloze stalker schittert en knalt top 10 in
Series / Nieuws

Netflix-serie over meedogenloze stalker schittert en knalt top 10 in

De serie 'Can I Tell You a Secret' scoort uitstekend in haar eerste week op Netflix.

De nieuwe serie Can I Tell You a Secret scoort uitstekend. De serie is nog maar een paar dagen beschikbaar op Netflix, maar behoort gelijk al tot de 10 meest bekeken series op de streamingsdienst.

De waargebeurde documentaireserie gaat over de roekeloze stalker, Matthew Hardy. Sinds 2009 terroriseert Hardy het leven van 63 vrouwen. In deze tweedelige reeks delen Zoë, Abby en Lia hun aangrijpende verhalen over de 'psychologische oorlogsvoering' van deze stalker.

Plot


Can I Tell You a Secret? onthult hoe de stalker via ingenieuze constructies en sociale media-accounts de telefoonnummers van zijn slachtoffers bemachtigt. Vervolgens begint hij hen op verschillende manieren lastig te vallen, variërend van hijgtelefoontjes tot onaangename appjes.

Documentairemaker Liza Williams geeft ook een waarschuwing af: wees voorzichtig met wat je online deelt, aangezien een stalker die informatie tegen je kan gebruiken. Het tweeluik laat echter ook zien dat de autoriteiten stalken nog altijd niet erg serieus nemen.

The Tinder Swindler


De serie vertoont sterke gelijkenissen met de Netflix-documentaire The Tinder Swindler: vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van een gewetenloze crimineel delen hun schrikwekkende ervaringen. Even afwachten of deze reeks ook het succes van zijn 'voorganger' kan evenaren.

Can I Tell You a Secret? Seizoen 1 is te zien op Netflix, kijk de serie hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen