search
Nieuwe topserie bezorgt HBO eerste SAG-Award sinds het einde van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Nieuwe topserie bezorgt HBO eerste SAG-Award sinds het einde van 'Game of Thrones'

Na het einde van Game of Thrones heeft HBO Max nooit meer deze categorie van de SAG-Awards gewonnen... Tot nu.

Game of Thrones is zonder twijfel één van de meest succesvolle series op HBO Max. De hitserie heeft een heleboel prijzen in de wacht gesleept voor de streamingdienst, maar na het einde van Game of Thrones veranderde dit allemaal voor HBO Max.

Game of Thrones eindigde in 2019 en sindsdien heeft Succession het overgenomen op het gebied van prijzen. Er is echter één specifieke categorie van de SAG-Award die deze serie niet heeft kunnen winnen.

SAG Aftra


De SAG-Awards (Screen Actors Guild) bekronen series op verschillende vlakken. Zo zijn er prijzen voor de cast, de regie, het schrijven, het stuntwerk, de visuals en nog meer. HBO heeft sinds 2019 geen Award meer gewonnen voor hun stuntwerk.

Tot nu, want de hitserie The Last of Us heeft de eerste SAG-Award voor het stuntwerk binnen gesleept sinds deze voor het laatst gewonnen is door Game of Thrones.

Het stuntwerk


The Last of Us nam het op tegen The Mandalorian, Ahsoka, Barry en Beef. Al deze series hadden steengoede actiescènes en indrukwekkende stunts.



HBO begint dus langzaam weer hun plekje bij de SAG-Awards terug te verdienen, maar met lopende series zoals The Mandalorian op Disney+ en Netflix’ Squid Game en Stranger Things heeft HBO flinke concurrentie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen