search
HBO redde 'Game of Thrones' seizoen 8 van nog veel ergere afloop
Series / Nieuws

HBO redde 'Game of Thrones' seizoen 8 van nog veel ergere afloop

Het is maar goed HBO de makers van de serie tegenhield.

Vorige week kwam er verrassend nieuws naar buiten over het einde van Game of Thrones. De beruchte showrunners David Benioff en D.B. Weiss onthulden in een interview dat ze het plan hadden om de serie af te ronden met een heuse filmtrilogie.

Die trilogie zou dan niet enkel in de plaats zijn gekomen van seizoen 8, het slotseizoen, maar ook van seizoen 7. HBO wees het voorstel van Benioff en Weiss echter resoluut af, en dat is waarschijnlijk maar goed ook.

Kritiek


Het slotseizoen van Game of Thrones staat bekend als een van de slechtste serie-eindes aller tijden. Veel fans van de originele A Song of Ice and Fire-boeken van George R.R. Martin uitten al eerder kritiek, maar het slotseizoen werd vrijwel unaniem verguisd.

Een van de grootste kritiekpunten was dat het einde veel te gehaast was, waardoor personages en verhaallijnen onbevredigend beeindigd werden. Drie films in plaats van twee seizoenen had dat probleem alleen maar groter gemaakt.

HBO Max


Het is dus maar goed dat HBO het idee van een trilogie afwees. Door die beslissing zijn seizoenen 7 en 8 van Game of Thrones gewoon te bekijken op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen