search
Netflix gaat de prijzen alweer omhoog gooien: straks boven de 20 euro per maand?
Series / Nieuws

Netflix gaat de prijzen alweer omhoog gooien: straks boven de 20 euro per maand?

Netflix is volgens marktanalysten van plan om de prijzen op te hogen: wat gaat er gebeuren met alle abonnees?

Al vanaf het begin was Netflix een grote concurrentie voor andere streamingdiensten en met exclusieve Netflix-series bleef de streamingdienst één van de meest populaire. De competitieve wereld zorgt er echter voor dat Netflix een aantal nieuwe plannen heeft die misschien niet in de smaak zullen vallen bij abonnees.

Vorig jaar introduceerde Netflix een nieuw soort account: een met advertenties. Deze werd in november voor het eerst toegepast in enkele landen, waaronder in de Verenigde Staten. Het grote voordeel? Dat abonnement kost maar $6,99 in plaats van $11,99.

Abonnement


Afgelopen oktober verhoogde Netflix al de prijzen in de VS met enkele dollars en ook sommige Europese landen kregen te maken met de prijsverhoging.

Dat was heel opvallend, omdat de streamingdienst enkele maanden daarvoor had gezegd een jaar lang de prijzen niet aan te passen. Ondanks de prijsverhoging bleef Netflix groeien, maar wat gaat er gebeuren met het nieuwe plan?

Prijsverhoging


Marktanalisten van UBS Securities verwachten dat de prijzen van Netflix nog fors zullen stijgen. Ze verwachten dat Netflix "een grotere hap uit het totale tv-kijken zal halen."Hun verwachtingen zijn op dit moment nog slechts theoretisch, aangezien er nog geen officiële prijsverhoging aangekondigd is. Hoeveel de prijzen zullen stijgen is dan ook nog niet te zeggen, maar hopelijk blijft het een realistische prijs en hoeven abonnees straks niet meer dan €20 per maand op te hoesten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen