search
Bedenker 'The X-Files' over de toekomst van het duo Mulder en Scully
Series / Nieuws

Bedenker 'The X-Files' over de toekomst van het duo Mulder en Scully

De oorspronkelijke bedenker deelt zijn gedachtes over de toekomst van de geliefde scifi-serie.

The X-Files was een unieke serie die in eerste instantie liep van 1993 - 2002. Na de films die zijn gemaakt, kwamen er respectievelijk in 2016 en 2018 nog twee aanvullende seizoenen. Momenteel is Black Panther-regisseur Ryan Coogler bezig met een reboot.

Carter zelf sprak onlangs met The Wrap over zijn eigen betrokkenheid bij dit project. Deze is betrekkelijk klein, maar de bedenker kijkt positief naar Cooglers ideeën. Zelf is hij uitsluitend geïnteresseerd wanneer de oorspronkelijke acteurs David Duchovny en Gillian Anderson terug zouden keren.

Graancirkels


De serie had niet op een beter tijdstip kunnen beginnen. UFOs, graancirkels en technologie stonden toen ontzettend sterk in de belangstelling. De jaren 90 waren daarnaast ook nog eens de aanloop naar het internet en social media.

Nadat The X-Files in 2018 redelijk definitief eindigde, pakte Coogler het format op en heeft inmiddels een aantal gesprekken gevoerd met Carter zelf. De maker staat positief tegenover de nieuwste reboot en heeft zijn zegen gegeven.

Cheerleader


Carter: "Mijn enige betrokkenheid bij de reboot is die van cheerleader. Ik sta langs de zijlijn en moedig de makers aan, meer niet. Van Disney mag ik hier niet over praten, maar ik heb Coogler een aantal malen gesproken en hij heeft goede ideeën".



"De enige reden om meer betrokken te zijn zou een terugkeer van David [Duchovny] en Gillian [Anderson] zijn. Wanneer mensen me vragen wat 'The X-Files' zo succesvol maakte, dan zeg ik dat het de chemie tussen de twee hoofdrolspelers was. Uiteindelijk heeft dit de serie groot gemaakt," besluit Carter.

Kleine kans


De kans op terugkeer van de hoofdrolspelers is betrekkelijk klein. Anderson gaf bijvoorbeeld al aan dat de serie voor haar een afgerond geheel vormt. We zullen dus nog even geduld moeten hebben om te zien in welke vorm Coogler het iconische verhaal gaat gieten. Kijk The X-Files op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen