search
Hoofdrolspeelster 'Star Wars: The Acolyte' licht een tipje van de sluier op over het verhaal van de serie
Series / Nieuws

Hoofdrolspeelster 'Star Wars: The Acolyte' licht een tipje van de sluier op over het verhaal van de serie

Amandla Stenberg onthult in een interview wat we kunnen verwachten in deze bijzondere prequelserie.

De eerste live-actionserie die zich afspeelt in de tijd van de High Republic is met Star Wars: The Acolyte een feit. Amandla Stenberg sprak met CMagazine over het werken op de set, het verbod om teveel te delen en natuurlijk de context van de serie.

Haar personage is een padawan die met een Jedi, gespeeld door Lee Jung-jae (Squid Game) op het spoor komt van een aantal misdrijven in de Republiek. Star Wars: The Acolyte duikt in de vraag hoe de Jedi in Star Wars: The Phantom Menace zo ongelooflijk de plank missloegen met betrekking tot de Sith.

Uitgedaagd


Stenberg voelde zich behoorlijk uitgedaagd door het werken op de Star Wars-set. "Er wordt ongelooflijk hard gewerkt, en het is competitiever dan alles wat ik eerder heb meegemaakt," aldus de jonge actrice.

Verder is daar de overeenkomst die ze heeft getekend ('non disclosure agreement') waardoor ze moet oppassen met hetgeen ze zegt over verhaal. Dit weerhoudt Stenberg er echter niet van om toch een tipje van de sluiter op te lichten.

Stevig verankerd


Stenberg: "Het is een vreedzame tijd, met een stevig verankerd instituut. De ideeën over wat de Force is en hoe die wel en niet werkt waren behoorlijk streng. Daar mocht je gewoon niet aan tornen. In 'Star Wars: The Acolyte' kijken we dus hoe deze periode er aan bijdroeg dat 100 jaar later alles helemaal fout ging".

Bekijk op instagram


George Lucas gaf al eerder aan dat de Jedi veel te makkelijk dachten over hun tegenstanders. "Het aparte is dat iedereen destijds dacht dat ze gelijk hadden. De Jedi dachten dat ze gelijk hadden, maar dat was dus totaal niet zo. Die dynamiek willen we verkennen in de prequel," aldus Stenberg.

Waar en wanneer te zien?


Star Wars: The Acolyte wordt in de loop van 2024 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen