search
Rick en Michonne's reünie in 'The Walking Dead: The Ones Who Live' was eerst totaal anders
Series / Nieuws

Rick en Michonne's reünie in 'The Walking Dead: The Ones Who Live' was eerst totaal anders

Tijdens een panel onthulde hoofdrolspeelster en bedenker Danai Gurira het oorspronkelijke plan.

Onlangs verzorgde Entertainment Weekly een bijzondere vertoning van The Walking Dead: The Ones Who Live in New York. Na afloop vond een gesprek plaats met Gurira, Andrew Lincoln en showrunner Scott M. Gimple.

Het drietal is tevens verantwoordelijk voor het verhaal van de spin-off en produceert de serie. Gurira onthult dat er behoorlijk wat touwtrekkerij gaande was met de zender AMC. Deze had namelijk een totaal ander soort reünie in gedachten.

Helikopter


Nadat Rick in seizoen 9 van The Walking Dead werd meegenomen in een helikopter van de CRM, zagen de fans in de eerste aflevering dat opnieuw een helikopter van deze geheimzinnige organisatie in actie.

Deze keer werd het tweetal echter niet gescheiden, maar kwam juist weer bijeen. In eerste instantie was het de bedoeling dat Rick en Michonne elkaar pas veel later zouden hervinden.

Diplomatiek


Gimple drukte zich diplomatiek uit. Gimple: "Er waren fans die zich zorgen maakten dat Rick en Michonne elkaar pas aan het einde van het seizoen weer terug zouden zien. Er is wel gediscussieerd over de timing, maar niet door ons [hijzelf, Lincoln en Gurira". Hierop vulde de hoofdrolspeelster hem aan door te zeggen: "Mij boeit het niet, het was AMC".

Bekijk op instagram


Gurira voegde hier wel aan toe dat AMC-baas Dan McDermott achteraf erkende dat het drietal het bij het juiste einde had. Gurira: "Voor ons was dit de meest zinvolle structuur, want je wilt naar de kern van het verhaal. Wat gebeurt er met deze twee mensen, die zo lang van elkaar gescheiden zijn geweest? Die in de tussentijd zijn veranderd? Dat is het verhaal dat we willen vertellen," besluit de actrice.

Wanneer te bekijken?


The Walking Dead: The Ones Who Live is momenteel te zien op de Amerikaanse zender AMC en AMC+. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie naar Nederland komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen