search
'Buffy the Vampire Slayer' maakte flinke misstap en dat kostte de fantasyserie bijna zijn kop
Series / Featured

'Buffy the Vampire Slayer' maakte flinke misstap en dat kostte de fantasyserie bijna zijn kop

De serie was tijdelijk even de weg kwijt en dat had een concrete reden.

Veel tienerseries struikelen wanneer de hoofdpersonen naar de universiteit gaan. Buffy the Vampire Slayer was echter om een totaal andere reden tijdelijk de kluts kwijt.

Het betrof hier de verhaallijn met Riley (Marc Blucas) en het Initiative, hetgeen totaal niet werkte. Het blijkt om een saaie club te gaan die de aandacht afleidt van de hoofdpersonen naast het feit dat er bar weinig demonen gevangen worden. Het vierde seizoen was hierdoor bijna in Buffy the Vampire Slayer zonder Buffy en zonder vampiers veranderd.

Naar de achtergrond


Buffy, Willow (Alyson Hannigan) en Oz (Seth Green) gaan naar de plaatselijke universiteit, UC Sunnydale, en dit blijkt een goede overgang te zijn.

Riley is de student-assistent van Buffy's docente psychologie genaamd Maggie Walsh (Lindsay Crouse). Ze blijkt de oprichter van het Initiative, een geheime groep die demonen vangt en hen bestudeert.

Evenwicht zoek


Riley en Buffy krijgen een relatie, maar verder gebeurt er eigenlijk bar weinig. Het personage van Riley is nogal saai geschreven, dus als kijker wordt je interesse niet echt gewekt. De groep vangt verbazingwekkend weinig demonen en de Scooby gang lijkt naar de achtergrond te verdwijnen.



Seizoen 4 heeft dus een gebrek aan evenwicht wat hoofdpersonen en bijfiguren betreft. De makers legden gewoon veel te veel de nadruk op een bepaald verhaalelement en dit ging ten koste van de kern. In tegenstelling tot andere series wordt het verhaal dus niet genekt door de nieuwe levensfase van de hoofdpersonen.

Rechtgetrokken


Uiteindelijk wordt dit weer rechtgetrokken doordat dit seizoen de rol van Spike (James Marsters) groter maakt en natuurlijk wordt Tara (Amber Benson) geïntroduceerd. In de daaropvolgende seizoenen zien we Buffy en de rest dus weer doen wat ze altijd al deden, en dat is op vampiers jagen. Buffy the Vampire Slayer kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij Sarah Michelle Gellar en co. graag terugzien in een nieuwe Buffy the Vampire Slayer-serie?

  • Ja, laat maar komen. Ik ben dol op Buffy

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee | Ik ken de serie niet

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen