search
Dit detail in 'Game of Thrones' heb je vast gemist: één acteur speelde twee rollen
Series / Nieuws

Dit detail in 'Game of Thrones' heb je vast gemist: één acteur speelde twee rollen

Kwam deze acteur je bekend voor in het vierde seizoen van 'Game of Thrones'? Daar is een goede reden voor.

Als een serie veel seizoenen heeft, zijn er ongetwijfeld altijd dingen die je als kijker mist. In Game of Thrones zitten enorm veel kleine details die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen. Wist je bijvoorbeeld dat er een acteur is die twee rollen heeft gespeeld?

In Game of Thrones kennen we acteur Dean-Charles Chapman in de rol van Tommen Baratheon. Hij was de jongere broer van Joffrey en de negentiende heerser van de Seven Kingdoms.

Nieuwe acteur


Wanneer zijn broer voor zijn ogen vergiftigd wordt, neemt Tommen zijn plaats in als koning en trouwt hij met Margaery. Wanneer zijn vrouw en familie in seizoen 7 sterven, pleegt hij zelfmoord door uit het raam te springen.

De rol van Tommen werd in de vroege seizoenen gespeeld door Callum Wharry. Toen het personage echter belangrijker werd in de serie, besloten de makers een meer ervaren acteur te casten.

Martyn Lannister


Chapman was degene die de rol overnam, maar verrassend genoeg was dit niet zijn eerste rol in Game of Thrones. Hij speelde namelijk eerder al de rol van Martyn Lannister, een jongen die gevangen werd gehouden in het kamp van King Robb.Rickard Karstark vermoordde Martyn en zijn broer Willem om Karstarks zoon te wreken. Zij hadden hem persoonlijk niets misdaan, maar Karstark wou hiermee zijn eer herstellen.

Toeval


Martyn en Tommen zijn familie van elkaar, dus zou je kunnen denken dat het een bewuste keuze was om dezelfde acteur voor de twee rollen te casten. Volgens de makers is dat echter niet het geval en is later pas besloten Chapman de rol van Tommen te laten spelen.

Bekijk Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: Als jij Game of Thrones hebt gezien, heb je de serie dan nog een keer opnieuw gekeken?

 • Ja, ik heb Game of Thrones vaker dan 1 keer gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, een keer is echt wel voldoende

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen