search
De romkom-hit van begin 2024 kijk je nu ook thuis op de buis
Series / Specials

De romkom-hit van begin 2024 kijk je nu ook thuis op de buis

Humor en liefde in de romantische komedie Anyone But You met Sydney Sweeney en Glen Powell.

Zin in een film waarin humor en liefde de hoofdrol spelen? Dan is de romkom Anyone But You iets voor jou. Laat je verrassen door de wendingen in het verhaal, waar ongemak, komedie en een flinke dosis romantiek samensmelten tot een bijzondere filmervaring.

Sydney Sweeney, geprezen om haar optredens in Euphoria en Once Upon a Time in Hollywood, deelt in deze film het doek met Glen Powell, bekend van zijn rollen in Hidden Figures en uiteraard Top Gun: Maverick.

Gênante ontmoetingen


Bea (Sweeney) en Ben (Powell), ooit datend maar nu op gespannen voet, belanden op een Australische bruiloft waar ze een schijnrelatie aangaan om hun eigen doelen te behalen. Ben hoopt zijn ex terug te winnen, Bea probeert te voorkomen dat haar ouders haar opnieuw aan haar ex koppelen. De twee beleven een aaneenschakeling van ongemakkelijke situaties, van gênante ontmoetingen met hun exen tot listige plannen van medebruiloftsgasten om hen bij elkaar te brengen.

De aanvankelijke afkeer evolueert naar een onverwachte chemie. De personages worden geconfronteerd met hun eigen tekortkomingen en leren elkaar beter kennen tijdens hun reis naar een onverwachte romance. Kortom: Een film met komische, maar ook ongemakkelijke momenten om van te smullen.

Ontvangst


Anyone But You is een echte romkom, al wel een prima ontvangen romkom. De Tomatometer staat op een wat magere 54 procent, maar de publieksscore op Rotten Tomatoes staat op een prima 87 procent.



"Anyone But You zou de zwakke plek van romkom-fans moeten raken, ook al wordt deze een beetje rauwer dan sommigen zouden verwachten," luidt de samenvatting van de mening van het publiek op Rotten Tomatoes. De IMDb noteert een degelijke 6,3 na ruim 42 duizend stemmen.

Thuis


Terwijl Anyone But You initieel de bioscoopzalen in Nederland veroverde vanaf 4 januari, opent de film nu de deuren voor een breder publiek. Vanaf maandag 4 maart kunnen liefhebbers van romantische komedies de film niet alleen in de bioscoop bewonderen, maar ook vanuit het comfort van hun eigen huis via onder meer Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Sydney Sweeney is hot in Hollywood: ben jij ook fan van haar?

  • Ja, ik kan haar wel waarderen in de films en series waarin ze speelt

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, ze is geen goede actrice / overhyped

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen