search
Netflix komt binnenkort met een interessante serie, de mogelijke monsterhit 'Ronja The Robber's Daughter'
Series / Nieuws

Netflix komt binnenkort met een interessante serie, de mogelijke monsterhit 'Ronja The Robber's Daughter'

De beroemde Zweedse kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren brengt haar spannende verhaal over Ronja, de roversdochter, tot leven op Netflix.

Wie kent de verhalen van Astrid Lindgren niet? Naast de beroemde verhalen over Pipi Langkous heeft ze natuurlijk veel meer boeken geschreven, waaronder de spannende verhalen over Ronja, de roversdochter.

De nalatenschap van Astrid Lindgrens verhalen is heel erg verweven met het Zweedse DNA. De makers hopen dat de verhalen over Ronja niet alleen het Scandinavische publiek veel plezier zullen geven maar kijkers wereldwijd.

Avonturen en fantasy


De verhalen over Ronja zijn al eerder verfilmd en in animé verschenen, nu dan een eerste seizoen van zes afleveringen op Netflix. In Zweden is Ronja beroemd en berucht. Avonturen en fantasy, wie houdt daar nu niet van?

De serie is geschreven door Hans Rosenfeldt. We kennen hem van de succesvolle Netflix-series The Bridge en Marcella. Ronja wordt gespeeld door Kerstin Linden. De regie is in handen van Lisa James Larsson.

Magische wezens


Ronja is een tienjarig meisje dat tussen rovers, piraten en bandieten opgroeit. Het middeleeuwse kasteel waar ze woont ligt midden in de bossen. Ze ontdekt dat het woud magische wezens herbergt en dat het daardoor betoverend maar ook gevaarlijk kan zijn.



Ze leert Birk kennen en hij is lid van een rivaliserende bende, waarbij er een familievete schijnt te bestaan. Ze wil haar vriendschap niet opgeven en samen vluchten ze het bos in en proberen daar samen te overleven.

Kerstcadeautje


Rosenfeldt zei het volgende over de serie: Ik ben heel blij dat Ronja een nieuw thuis heeft gevonden. Er is samengewerkt met een fantastisch team zowel voor als achter de camera, en dat Ronja haar publiek op Netflix gaat ontmoeten voelt als een vroeg kerstcadeautje.

Ronja, de roversdochter zal in meerdere landen tegelijk in première gaan. In ieder geval op 28 maart in de VS, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en gelukkig ook Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen