search
Gaat Netflix op de gelovige toer? Binnenkort verschijnt deze nieuwe Christelijke docu
Series / Nieuws

Gaat Netflix op de gelovige toer? Binnenkort verschijnt deze nieuwe Christelijke docu

Wordt het een hit of niet? Er valt in ieder geval meer dan genoeg van te kijken.

Geschiedenis en religie zijn onderwerpen die het tot zover niet bijster goed hebben gedaan op Netflix, maar toch komt de streamingdienst binnenkort met het nieuwe Testament: The Story of Moses.

Zoals de titel al doet vermoeden gaat de nieuwe driedelige docuserie over het leven van Mozes, van paria tot profeet en bevrijder van het Hebreeuwse volk. Netflix heeft alvast de eerste trailer uitgebracht.

Netflix moet aan de bak


Netflix heeft een reputatie als het om documentaires aankomt over historische, religieuze of mythologische figuren, in dat het niet heel erg gewaardeerd wordt. Onlangs kwam Alexander: The Making of a God uit en deed het met een 5,2 op IMDb en 38% op Rotten Tomatoes niet erg goed.

Maar de grootste dwaling van Netflix kwam iets eerder in de vorm van Queen Cleopatra. Het project van Jada Pinkett Smith werd alom verfoeid en maakte zich volgens kenners schuldig aan ongegeneerde geschiedvervalsing.

Stijgende lijn?


Wellicht wordt Testament: The Story of Moses nu wel de hit waar Netflix op hoopt. Elk van de drie delen heeft een speelduur van 80 minuten en bevat alle bekende hoogtepunten uit de Bijbel, de Torah en de Koran.



Kijk vanaf woensdag 27 maart alle afleveringen van Testament: The Story of Moses op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen