search
De beste oorlogsserie die je gelijk moet gaan kijken: 'Hunters'
Series / Specials

De beste oorlogsserie die je gelijk moet gaan kijken: 'Hunters'

Logan Lerman en Al Pacino spelen de hoofdrollen in deze serie, die bestaat uit twee seizoenen.

Er bestaan heel wat films en series over nazi's, maar de serie Hunters is helemaal anders. Het bestaat uit twee seizoenen met het eerste seizoen dat uitkwam in februari 2020 en het tweede en laatste seizoen dat uitkwam in 2023. Hunters is gemaakt door David Weil met Logan Lerman en Al Pacino in de hoofdrollen.

Dit is de eerste tv-serie waarin Pacino de hoofdrol speelt. Hierover zei de acteur: "Ik heb een aantal geweldige televisieaanbiedingen gemist die ik in het verleden had gekregen omdat het hele idee was: 'Je doet geen televisie.' Dat is wat de adviseurs vroeger zeiden. Ik praat over 30 jaar geleden."

Personages


Pacino speelt in Hunters de rol van Meyer Offerman / Wilhelm Zuchs, een nazi die ontsnapte aan zijn arrestatie door een Pools-Joodse Holocaustoverlevende genaamd Meyer Offerman te vermoorden. Vervolgens onderging Zuchs plastische chirurgie om op hem te lijken en zo zijn identiteit te kunnen stelen. Het is onder deze gestolen identiteit dat Zuchs, die een groot fortuin heeft vergaard en filantroop is geworden, de Hunters rekruteert en leidt.

Naast Pacino speelt ook Lerman de hoofdrol in de serie als Jonah Heidelbaum, een jonge wiskundegenie die de plaats van zijn grootmoeder inneemt onder de Hunters. Lerman sloot zich aan bij het project vanwege de betrokkenheid van Jordan Peele, Alfonso Gomez-Rejon, Nikki Toscano en Weil, en het morele dilemma van de serie om slecht te zijn om het kwaad te bestrijden.

Verhaal


Hunters speelt zich af in New York in 1977. We volgen Jonah Heidelbaum (Lerman), die in de nasleep van een persoonlijke tragedie zich bij een groep nazi-jagers voegt. Deze groep, gekend als de Hunters, ontdekt dat talrijke ontsnapte nazi-officieren samenzweren om een Vierde Rijk te creëren in de Verenigde Staten. Onder leiding van een mysterieuze figuur genaamd Meyer Offerman (Pacino) onderneemt de groep een missie om deze nazi's voor het gerecht te brengen en hun plannen te dwarsbomen.



De personages van de serie zijn gebaseerd op een aantal echte nazi-jagers door de decennia heen, maar zijn niet bedoeld als een specifieke vertegenwoordiging van een van hen. Er is ook een parallel plotelement in de serie en dat is de ontdekking van Operatie Paperclip, de operatie van de Amerikaanse overheid om Duitse wetenschappers (veel van hen nazi's) te verplaatsen naar de Verenigde Staten.

Inspiratie uit persoonlijk leven


Weil, de bedenker van de serie, haalde zijn inspiratie voor Hunters uit de bedtijdverhalen over de ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog, verteld door zijn grootmoeder Sarah, die een overlevende was van het Auschwitz-kamp Birkenau. De verhalen hadden een blijvende impact op Weil omdat ze gingen over het goede tegen het kwade en thema's hadden van hoop, moed en overleven, elementen die hij ook opmerkte in stripverhalen over superhelden die hij las.



Weil zei dat hij Hunters creëerde omdat zijn grootouders allebei Holocaustoverlevenden waren en beschreef het schrijven van het personage Meyer als "ik die mijn grootvader voor de eerste keer ontmoet en dat was een heel mooi en krachtig ding." Een extra reden dat Weil had voor het maken van de serie was een gebrek aan Joodse superhelden in film en televisie, waarbij hij voorbeelden aanhaalt van films over nazi-Duitsland zoals Inglourious Basterds en Schindler's List met niet-Joodse hoofdpersonages.

Kijken?


Je kan de twee seizoenen van Hunters bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen