search
Indringende HBO-serie met Jude Law die je waarschijnlijk niet hebt gezien: 'The Third Day'
Series / Specials

Indringende HBO-serie met Jude Law die je waarschijnlijk niet hebt gezien: 'The Third Day'

'The Third Day' is een indringende en psychologische horrorserie vol wendingen en eentje om zsm aan te zetten.

Jude Law speelt de hoofdrol in The Third Day, een psychologische horrorserie die je aan alles zal doen twijfelen. Het kwam uit in 2020 en bestaat uit zes gewone afleveringen en een speciale aflevering die toen wereldwijd live te volgen was op Facebook.

The Third Day is gemaakt door Felix Barrett en Dennis Kelly. Het is een folk horrorserie die zich afspeelt op een mysterieus eiland, Osea Island, een onbewoond eiland dat zich bevindt in het Verenigd Koninkrijk. De serie kan je doen denken aan films als The Wicker Man en Midsommar. Naast Law spelen ook onder andere Katherine Waterston, Freya Allan, Emily Watson en Paddy Considine mee in de serie.

Verhaal


De serie volgt de individuele reizen van een man en een vrouw die op verschillende tijdstippen op een mysterieus eiland aankomen. De serie is opgesplitst in drie onderling verbonden delen. Het eerste deel, Summer, bestaat uit de eerste drie afleveringen en volgt Sam (Law), een man die naar een mysterieus eiland voor de Engelse kust wordt getrokken waar hij een groep eilandbewoners ontmoet die vastbesloten zijn hun tradities koste wat het kost te behouden.

Sam rouwt nog steeds om zijn zoon, die hij negen jaar geleden is verloren. Op het eiland, dat afgesloten is van het vasteland bij hoogwater en toegang geeft tot een dam bij laagwater, probeert hij met zijn persoonlijke crisis om te gaan. Het duurt niet lang voordat Sam niet zeker weet wat echt is, wat zijn geest hem laat zien en wat wordt gedaan door de bewoners van het eiland.

Livegedeelte


Het tweede deel van de serie, Autumn, werd uitgezonden in de vorm van een twaalf uur durend live-evenement op het eiland. Omschreven door de producenten van de serie als een "groot immersief theaterevenement", werd het livegedeelte van de serie uitgezonden in één continu shot en is bedoeld om volgers van The Third Day de mogelijkheid te bieden "het verhaal te beleven terwijl het gebeurt". Law hernam zijn rol als Sam voor dit livegedeelte samen met andere castleden zoals Waterston en ook zangeres Florence Welch speelde erin mee.



Het derde en laatste deel van de serie, Winter, bestaat uit de laatste drie afleveringen en speelt zich af negen maanden na de gebeurtenissen van het eerste deel. Het volgt Helen (Naomie Harris), een vastberaden buitenstaander die samen met haar twee dochters, gespeeld door Nico Parker en Charlotte Gairdner-Mihell, naar het eiland komt op zoek naar antwoorden. De komst van deze nieuwe mensen ontketent een moeizame strijd om het lot van het eiland te bepalen.

Kijken?


The Third Day kan je bekijken op HBO Max. Een deel van het live-event van de serie kan je zien op de YouTubepagina van HBO. Wil je de volledige 12 uur zien, dan kan je terecht op de Facebookpagina van HBO en Sky TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen