search
De grootste verrassing van 2018 zet Netflix volgende week in vuur en vlam
Films / Netflix Kijktip

De grootste verrassing van 2018 zet Netflix volgende week in vuur en vlam

Opgelet: Netflix zet volgende week donderdag de film Bohemian Rhapsody (weer) online.

Het filmjaar 2018 was met maar liefst vijf films die meer dan een miljard dollar wereldwijd ophaalden bijzonder indrukwekkend te noemen. Maar de grootste verrassingen waren niet Avengers: Infinity War, Black Panther, Jurassic World: Fallen Kingdom, Incredibles 2 of Aquaman.

De grootste verrassing was ongetwijfeld de muzikale biopic Bohemian Rhapsody van regisseur Bryan Singer en afrondend regisseur Dexter Fletcher. Met de bejubelde hoofdrol van Rami Malek als Freddie Mercury haalde de film een dikke $910 miljoen op.

Vijf sterren


Op Letterboxd zijn er veel laaiend enthousiaste reacties te lezen. "Beste film die ik ooit heb gezien. Ik heb hem al 5 keer gezien. Geweldige film, ik hou zoveel van Queen," aldus Letterboxd-gebruiker gio ;) die de volledige vijf sterren geeft.

Het volle pond kreeg de film niet op de Tomatometer. Bohemian Rhapsody komt daarop niet verder dan 60 procent na 421 reviews. Het publiek is duidelijk positiever gezien de Audience Score van 85 procent. De IMDb staat na een kleine zes ton stemmen op een sterke 7,9.

Vier Oscars


In 2019 won Bohemian Rhapsody ook nog eens vier Oscars, voor Beste mannelijke hoofdrol (Malek) en drie technische categorieën: Beste montage, Beste geluidsmontage en Beste geluid. De Golden Globe voor Beste dramafilm werd eveneens gewonnen.In Bohemian Rhapsody verandert een verlegen buitenbeentje in de iconische Queen-zanger Freddie Mercury. De film is geïnspireerd op de tumultueuze opkomst van de band en de bijbehorende persoonlijke problemen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen