search
Genoten van 'Avatar: The Last Airbender'? Kijk dan ook deze fantasyserie op Netflix
Series / Specials

Genoten van 'Avatar: The Last Airbender'? Kijk dan ook deze fantasyserie op Netflix

'The New Legends of Monkey' is gebaseerd op de 16e-eeuwse Chinese roman 'Journey to the West'.

Heb je genoten van de nieuwe live-actionversie van Avatar: The Last Airbender op Netflix? Dan is er een andere fantasyserie op de streamingdienst die zeker ook de moeite waard is om te zien. The New Legends of Monkey was de eerste Netflix Original-serie uit Nieuw-Zeeland.

Deze fantasyserie is geïnspireerd door Monkey, een Japanse productie uit de jaren 1970 en 1980 die een cultaanhang verwierf in Nieuw-Zeeland, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. De Japanse productie en deze serie zijn gebaseerd op de 16e-eeuwse Chinese roman Journey to the West.

Verhaal


The New Legends of Monkey volgt de avonturen van een tienermeisje genaamd Tripitaka (Luciane Buchanan), die doet alsof ze een monnik is. Samen met een trio van gevallen goden - Monkey (Chai Hansen), Pigsy (Josh Thomson) en Sandy (Emilie Cocquerel) - gaat ze op een gevaarlijke reis door een fantastisch land om verloren rollen van wijsheid te verzamelen en evenwicht te herstellen in hun wereld.

Onderweg komen ze verschillende uitdagingen en tegenstanders tegen, waaronder kwaadaardige demonen die de controle over het land hebben overgenomen. Het is een serie die perfect is om te kijken met het hele gezin. Het was verschillende keren genomineerd voor Beste Kinderprogramma en heeft een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes.

Twee seizoenen


Omdat het een Nieuw-Zeelandse serie is, kwam het eerste seizoen van The New Legends of Monkey eerst uit in Nieuw-Zeeland en Australië op televisie. Later werd de serie buiten Australië en Nieuw-Zeeland uitgebracht op Netflix.



Het eerste seizoen van de serie, bestaande uit tien afleveringen, kwam uit in 2018. Een tweede seizoen, ook bestaande uit tien afleveringen, werd uitgebracht op Netflix in 2020. Dit tweede seizoen was ook het laatste.

Kijken?


Je kan de twee seizoenen van The New Legends of Monkey bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen