search
'Twilight'-ster Robert Pattinson weigert vooralsnog televisieseries: van 'Harry Potter' tot 'Mickey 17'
Series / Specials

'Twilight'-ster Robert Pattinson weigert vooralsnog televisieseries: van 'Harry Potter' tot 'Mickey 17'

Robert Pattinson heeft in zijn carrière zowel in blockbusters als Indie-films gespeeld, maar televisie is hij niet in geïnteresseerd.

Als er een prominente acteur in het moderne Hollywood is wiens carrièreverloop het meest lijkt op het beeld van een golfpatroon, dan is dat wel Robert Pattinson. De Engelse acteur brak internationaal door met zijn rol als Edward Cullen in de Twilight-filmserie en heeft sindsdien een mooie carrière opgebouwd. Maar televisie hoort daar niet bij.

Voordat Pattinson bekend werd als de vampier Edward, speelde hij al in een aantal films. Zo kan je hem ook kennen van de Harry Potter-film Harry Potter and the Goblet of Fire, waarin hij de rol van Cedric Diggory speelde. Zijn filmdebuut maakte hij in de Duitse televisiefilm Ring of the Nibelungs uit 2004 en in het kostuumdrama Vanity Fair van regisseur Mira Nair, hoewel zijn scènes in Vanity Fair werden verwijderd en alleen verschenen op de dvd-versie.

Volgende Jude Law


Ring of the Nibelungs is samen met de televisiefilms The Haunted Airman and The Bad Mother's Handbook de enige keren dat Pattinson op televisie te zien was, maar sindsdien is hij nooit meer op het kleine scherm verschenen. Televisieseries heeft hij nooit gedaan.

In 2005 speelde Pattinson Cedric Diggory in Harry Potter and the Goblet of Fire, zijn eerste grotere rol in een film. Hij leerde duiken om deze rol te kunnen spelen. Al snel werd hij dat jaar door The Times benoemd tot British Star of Tomorrow en hij werd ook de volgende Jude Law genoemd.

Twilight


Maar zijn grote internationale doorbraak kwam pas in 2008 toen hij voor het eerst te zien was als Edward Cullen in Twilight. Hij zou die rol spelen tot de laatste film in de serie, The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2, die uitkwam in 2012. In totaal kwamen er vijf films uit in de Twilight-filmserie.



Hoewel deze rol Pattinson tot hartenbrekerstatus katapulteerde, verdween hij daarna grotendeels uit de schijnwerpers en speelde hij alleen in kleinere, onafhankelijke films. Zo was hij te zien in films als Cosmopolis, Good Time, High Life en The Lighthouse.

The Batman


Pattinson maakte na al die jaren een comeback naar de grote blockbusters met de thriller Tenet van Christopher Nolan uit 2020. In 2022 werd hij de volgende acteur die de rol mocht spelen van Bruce Wayne in The Batman, een rol die hij zal hernemen in het vervolg.



Naast een vervolg op The Batman, zal Pattinson ook te zien zijn in de volgende film van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho, die in 2020 nog de Oscar voor Beste Film heeft gewonnen met Parasite. De film, Mickey 17 genaamd en gebaseerd op de roman Mickey7 van Edward Ashton, staat gepland om begin 2025 uit te komen. We zullen Pattinson dus nog veel op het grote scherm zien, maar niet op het kleine scherm, een medium dat hij liever links laat. Of komt er binnenkort verandering in?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen