search
Met 95% op de Tomatometer is deze thrillerserie een van de beste op HBO Max van dit moment
Series / Specials

Met 95% op de Tomatometer is deze thrillerserie een van de beste op HBO Max van dit moment

'The Tourist' is een mysterieuze thrillerserie over een man die zich zijn identiteit niet kan herinneren.

Op HBO Max staan een paar van de beste series ooit gemaakt. Ook een van de hoogtepunten van dit moment is op de streamingdienst te bekijken: The Tourist.

Het eerste seizoen van The Tourist verscheen in 2022. Dit seizoen werd enorm goed ontvangen, waardoor er ook een tweede seizoen kwam van de mysterieuze thrillerserie.

Geheugenverlies


The Tourist gaat over een Ierse man (Jamie Dornan). Op een dag wordt deze man wakker in een ziekenhuis dat zich in het binnenland van Australië bevindt. Hij heeft geen herinneringen en kan zich dus ook op geen enkele manier meer herinneren wie hij is.

Zonder enig aanknopingspunt te hebben, moet de man in een vreemde omgeving op zoek naar zijn identiteit. Hij komt een lokale vrouw tegen, die hem kan helpen in zijn zoektocht.

Gevaar


Deze zoektocht blijkt echter niet zonder gevaar. Alle aanwijzingen die hij weet te vinden hinten naar een donker verleden. Weet hij hieraan te ontsnappen, voordat het te laat is?



In totaal The Tourist de serie uit twaalf afleveringen, zes per seizoen. The Tourist is gemaakt door Harry en Jack Williams, die in 2014 de serie The Missing creëerden voor de BBC.

Goede score


Op Rotten Tomatoes heeft The Tourist een uitstekende score, met 97% voor het eerste seizoen en 95% voor het tweede. De critics consensus luidt als volgt: "Jamie Dornan is een meeslepende gids voor The Tourist, een verleidelijk drama dat het mysterie verdiept met stevige schokken en welkome momenten van lichtzinnigheid".

Het eerste seizoen van The Tourist is te zien op HBO Max. Het tweede seizoen is in Nederland nog niet te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen