search
Recensies voor de nieuwste Disney+-serie 'Iwájú': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Recensies voor de nieuwste Disney+-serie 'Iwájú': kijken of skippen?

Deze bijzondere productie trekt de nodige aandacht, maar hoe wordt de serie beoordeeld?

Op Disney+ is vanaf 28 februari een bijzondere animatieserie van start gegaan. Iwájú vertelt het verhaal van Tola (Simisola Gbadamosi), dat zich afspeelt in een futuristisch Nigeria. Naast Engels wordt er ook Yoruba gesproken.

De Brits-Amerikaans-Nigeriaanse co-productie valt duidelijk goed in de smaak. De miniserie krijgt een indrukwekkende 100% van de critici en de kijkers blijven niet ver achter. De publieksscore toont namelijk een stevige 85%.

Bijzonder avontuur


Het woord 'iwájú' betekent ruwweg 'toekomst' in Yoruba. Tola bezoekt haar vader in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos. Tunde ( Dayo Okeniyi) is een wetenschapper en heeft niet echt tijd voor zijn dochter.

Gelukkig is daar Kole (Siji Soetan), die belooft iets leuks met haar te gaan doen. Dit is de start van Tola's belevenissen die wel wat weghebben van een spannend stripverhaal.

Ambitieus


De critici benoemen de levendigheid van de serie. Qua stijl doet deze denken aan "cyberpunk" aldus The Stranger. Het verhaal heeft een goed tempo maar biedt ook genoeg diepgang om de kijker te interesseren. Empire: "Het is een ambitieus verhaal waarbij de kijker niet betutteld wordt".Ook de kijkers benoemen hoe levendig de serie is, en zowel het futuristische Lagos als de Nigeriaanse cultuur worden op een goede manier weergegeven. De serieuze elementen in het verhaal worden aangestipt maar op een zodanige manier dat het verhaal niet te zwaar wordt. De co-productie is duidelijk in goede aarde gevallen.

Waar te zien?


Je kunt Iwájú volledig streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen