search
De 'Halloween'-serie gaat de horrorreeks een nieuw gezicht geven
Series / Nieuws

De 'Halloween'-serie gaat de horrorreeks een nieuw gezicht geven

Na dertien films komen Michael Myers en andere bekende personages uit de films nu naar een grote serie.

De eerder aangekondigde serie Halloween zal een complete 'creatieve reset' worden volgens Marc Helwig van Miramax.

Miramax Television won een biedingsoorlog voor de tv-rechten van de beroemde horror-franchise afgelopen oktober. Ze zullen de serie samen met Malek Akkads Trancas International Films ontwikkelen.

Michael Myers is terug


De serie wordt nu al betiteld als een potentieel begin van een nieuw Halloween-universum dat zal bestaat uit tv- en filmprojecten. Miramax bezit al de filmrechten, dus het maakt veel mogelijkheden een stuk eenvoudiger.

Tijdens een gesprek met Deadline gaf Helwig een update over de voortgang van de serie en bevestigde hij dat het een volledige reboot is zonder enige connectie met de recente filmtrilogie.

Terug naar het begin


Aldus Helwig: "De basis van de serie is de oorspronkelijke film van John Carpenter en de personages uit die film, plus mogelijk een groepje personages waar we niet veel nadruk op hebben gelegd in recentere films.Het is een volledige creatieve reset en gaat terug naar de allereerste film, in tegenstelling tot het spinoff-aspect van de meer recente films."

Snel in productie


Er is momenteel nog geen schrijver verbonden aan de serie, maar Helwig geeft aan dat de serie hoge prioriteit heeft voor Miramax Television:

"Het is een grote prioriteit voor ons. We hebben in de laatste maanden veel mooie gesprekken gevoerd met veel getalenteerde mensen, en ik denk dat we een goed idee hebben van hoe we de serie gaan aanpakken. We hopen snel het creatieve team te kunnen aankondigen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen