search
Komt er van de hitserie 'Shōgun' eigenlijk een tweede seizoen op Disney+?
Series / Nieuws

Komt er van de hitserie 'Shōgun' eigenlijk een tweede seizoen op Disney+?

Als het aan de fans ligt komt er sowieso een tweede seizoen.

Disney+ heeft in Nederland weer een hit te pakken met het epische Shōgun, met reacties en waarderingen die elke verwachting overstijgen. Genoeg redenen voor een vervolg zou je zeggen, maar komt dat er eigenlijk wel?

Het is blijkbaar onwaarschijnlijk dat Shōgun zal uitgroeien tot een belangrijk franchise voor Disney+, FX en Hulu. De makers geven aan dat het bronmateriaal helemaal geen basis geeft voor een vervolg.

Succes uit verleden biedt blijkbaar garantie


Het wordt duidelijk dat veel liefhebbers van Shōgun op Disney+ zich er niet van bewust zijn dat de serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver James Clavell uit 1975, en werd eerder al eens tot beperkte tv-serie gemaakt in 1980.

De makers van Shōgun (2024) maakten vanaf het begin van de productie duidelijk dat de serie slechts dat was, een beperkte serie, en dat ze de tien afleveringen gebruikten om de gebeurtenissen in Clavell's oorspronkelijke roman te behandelen.

Liever geen vervolg


Hoewel de serie blijkbaar enorm succesvol is, en sommigen het al willen vergelijken met series als Game of Thrones, laat showrunner Jason Marks weten ook niet de moeite te willen doen voor een mogelijk vervolg, gezien de tijd en moeite die gestoken is in het huidige seizoen.



Kijk alle afleveringen van Shōgun op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen