search
De serie 'Penny Dreadful' al gekeken? Heel veel spannender krijg je het niet
Series / Specials

De serie 'Penny Dreadful' al gekeken? Heel veel spannender krijg je het niet

In de angstaanjagende serie 'Penny Dreadful' bundelen een aantal bekende personages hun krachten.

Een cross-over tussen iconische griezelige figuren uit de 19e-eeuwse literatuur: wat wil je nog meer als horrorfan? Dit is precies wat er gebeurt in de serie Penny Dreadful, die je dan ook echt niet gemist mag hebben.

Penny Dreadful kwam uit in 2014 en werd gemaakt door John Logan. Het eerste seizoen werd goed ontvangen, dus verscheen er al snel een tweede seizoen. In 2016 ging het derde en laatste seizoen in première.

Bekende personages


De serie speelt zich af in het Victoriaanse Londen van 1891. Ontdekkingsreiziger Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton), de Amerikaanse scherpschutter Ethan Chandler (Josh Hartnett) en medium Vanessa Ives (Eva Green) bundelen hun krachten.

Dit doen ze om de dochter van Murray te redden van een mysterieus wezen met de eigenschappen van een vampier. Ze worden hierbij geholpen door wetenschapper Victor Frankenstein (Harry Treadaway), die achterna wordt gezeten door zijn eigen creatie (Rory Kinnear).

Perfecte score


Daarnaast zien we Reeve Carney als Dorian Gray, Billie Piper als Lily Frankenstein en Helen McCrory als Evelyn Poole. In totaal bestaat de serie uit 27 afleveringen, verdeeld over drie seizoenen.



Penny Dreadful wordt geweldig beoordeeld, met een gemiddelde score van 91% op de tomatometer. Het hoogst beoordeelde seizoen is seizoen 2, dat zelfs een perfecte score heeft van maar liefst 100%.

SkyShowtime


De critics consensus van het eerste seizoen luidt als volgt: "Penny Dreadful is vakkundig gefilmd en uitstekend geacteerd en zorgt op een goede manier voor verbijstering, ook al is het soms een beetje onnozel".

Penny Dreadful is te bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: heb jij Penny Dreadful al gezien?

  • Ja of ik ga deze binnenkort kijken

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, laat maar zitten

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen