search
Twee seizoenen en twee keer 100%: toch cancelde Netflix deze Netflix-serie die startte in 2020
Series / Specials

Twee seizoenen en twee keer 100%: toch cancelde Netflix deze Netflix-serie die startte in 2020

'Feel Good' is geschreven door en gebaseerd op het leven van Mae Martin, die ook meespeelt in de serie.

Ondanks dat Feel Good geannuleerd werd door Netflix na twee seizoenen, is deze serie een van de weinige op Netflix die voor beide seizoenen 100% haalt op Rotten Tomatoes. Feel Good is een semi-autobiografische komedie-dramaserie die uitkwam in 2020 en 2021 en die gebaseerd is op het leven van komiek Mae Martin.

Martin schreef de serie in samenwerking met Joe Hampson en speelt ook de hoofdrol in Feel Good samen met Charlotte Ritchie. Ook Lisa Kudrow, Phil Burgers, Adrian Lukis en Pippa Haywood spelen ondere andere mee in de serie, die bestaat uit 12 afleveringen.

Verhaal


De serie volgt de ontwikkeling van de romance tussen George en Mae in het hedendaagse Manchester. Mae (Martin), een Canadese comedian, ontmoet George (Ritchie), een onderdrukte, Engelse vrouw, in de comedy club waar Mae optreedt. Het stel begint te daten en George ontdekt dat Mae een voormalige drugsverslaafde is. George moedigt Mae aan om een bijeenkomst van Narcotics Anonymous bij te wonen, waar Mae mede-herstellende verslaafden ontmoet.

Mae's verslaving veroorzaakt problemen in hun relatie en ook de terughoudendheid van George om voor vrienden en familie uit de kast te komen over haar relatie met Mae zorgt voor problemen. In het tweede seizoen boekt Mae carrièrevooruitgang, terwijl die een trauma uit hun verleden aanpakt nadat die de diagnose posttraumatische stressstoornis heeft gekregen.

Drama en humor


Martin werd geprezen door critici voor de manier waarop de serie het leven en de liefde verkende. Feel Good was gelaagd met drama en humor, versterkt door uitstekend schrijfwerk dat in staat was warmte te brengen terwijl het omging met trauma.



Zo wordt er over het eerste seizoen onder andere het volgende geschreven: "Het voelt niet altijd prettig om ernaar te kijken, maar dat is een deel van de magie van Feel Good. Het vertelt een verhaal vol ongemak en onzekerheid met zelfverzekerdheid, empathie en charme."

Ongemakkelijk


Het gebeurt niet vaak dat beide seizoenen van een serie 100% krijgen, maar bij Feel Good is dat het geval en ook zeker verdient. Het is een serie die je ongemakkelijk zal laten voelen, terwijl de titel Feel Good is. En als je dacht dat het eerste seizoen al ongemakkelijk was om te kijken, dan heb je het tweede seizoen nog niet gezien.



Recensent Emily Wheeler beschrijft het tweede seizoen heel goed: "Seizoen 2 van Feel Good wordt donkerder en ongemakkelijker zonder zijn humoristische momenten achter te laten. Deze balans stelt de serie in staat om een opmerkelijke hoeveelheid onderwerpen aan te snijden zonder dat het aanvoelt als een bestraffende ervaring."

Kijken?


Je kan beide seizoenen van Feel Good bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Waarschijnlijk is dit niet de bekendste serie. We zijn dus benieuwd: heb jij Feel Good gezien op Netflix?

  • Ja, gezien!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen